Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

Η Ε.Ε. προειδοποιεί: Θα έχουμε εμβόλιο για τον νέο κορωνοϊό και δεν θα μπορούμε να το κάνουμε!

Όταν ξέσπασε η πανδημία, ο πλανήτης κόντεψε να ξεμείνει από μάσκες, γάντια και αντισηπτικά (και… κωλόχαρτα). Τώρα μας λένε ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να ψάχνουμε για σύριγγες… με το τουφέκι, άπαξ και βρεθεί το εμβόλιο για να αντιμετωπιστεί ο κορωνοϊός!

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, η Ευρωπαϊκή Ένωση προειδοποίησε τις χώρες-μέλη για τον κίνδυνο να προκύψουν ελλείψεις σε σύριγγες, αντισηπτικά μαντιλάκια και προστατευτικό εξοπλισμό που απαιτούνται για πιθανούς μαζικούς εμβολιασμούς, για να αντιμετωπιστεί ο κορωνοϊός και τις κάλεσε να εξετάσουν το ενδεχόμενο κοινών προμηθειών, σύμφωνα με ένα έγγραφο της Ε.Ε.. Οι κοινές προμήθειες, άλλωστε, προτιμώνται καθώς εξασφαλίζονται καλύτερες τιμές και αποφεύγεται ο ανταγωνισμός μεταξύ των χωρών.

«Τα εμβόλια κατά της COVID-19, όταν θα αναπτυχθούν, πιθανόν να μην συνοδεύονται από σύριγγες και από άλλα αντικείμενα», όπως ενημέρωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ειδικούς του τομέα υγείας από ευρωπαϊκές χώρες σε συνάντησή τους την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με μια περίληψη έκθεσης που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της.

Ανάγκη για περισσότερα αντιγριπικά εμβόλια

Επίσης έχει ζητήσει από κυβερνήσεις της Ε.Ε. να εξετάσουν την αγορά από κοινού περισσότερων αντιγριπικών εμβολίων και να αυξήσουν τον αριθμό των ανθρώπων που θα εμβολιάζονται, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος να νοσήσει κάποιος ταυτόχρονα από γρίπη και από COVID-19 το φθινόπωρο που αναμένεται έξαρση και των δύο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναπτυχθεί ή εγκριθεί πλήρως κάποιο εμβόλιο κατά της COVID-19, αλλά οι χώρες σε όλο τον κόσμο επιδιώκουν να εξασφαλίσουν προμήθειες ενός πιθανού εμβολίου ώστε, αν και όποτε κριθούν αποτελεσματικές οι κλινικές δοκιμές του, να ξεκινήσουν γρήγορα οι εκστρατείες ανοσοποίησης. Κάποιες χώρες ελπίζουν ότι αυτό θα συμβεί ίσως και το τρέχον έτος. Αν αποδειχτεί αποτελεσματικό ένα εμβόλιο, πιθανόν να υπάρξουν προβλήματα στην παρασκευή και στην διάθεσή του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ