Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021

Ανενόχλητο έριξε άγκυρα στην κυπριακή ΑΟΖ το Barbaros

Το ερευνητικό τουρκικό πλοίο Barbaros βρίσκεται στην περιοχή των ερευνών του στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου «θα επιχειρήσει στην περιοχή αδειών F της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου», όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ.

Φυσικά δεν υπάρχει καμία «ΤΔΒΚ», μιλάμε για το κατεχόμενο μέρος της Κύπρου και όπως φαίνεται ξεκάθαρα στις εικόνες πάνω (αριστερά η κυπριακή ΑΟΖ, δεξιά η περιοχή ερευνών του Barbaros), η περιοχή που έχουν δεσμεύσει οι Τούρκοι βρίσκεται στην κυπριακή ΑΟΖ. Την αναγνωρισμένη κυπριακή ΑΟΖ.

Δεν θα πάψουμε να το λέμε, πρόκειται για εισβολή, για κατάφωρη παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου, για την οποία ουδείς αντιδρά όπως πρέπει.

Η περιοχή που έχουν δεσμεύσει οι Τούρκοι για τις έρευνες του Barbaros

Εν τω μεταξύ συνομιλία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν είχε το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Τα κυπριακά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο Ρώσος Πρόεδρος ενημερώθηκε για τις προκλητικές και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας και δεσμεύτηκε «να παρέμβει προς τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν για εκτόνωση της κρίσης, αλλά και για εμπλοκή σε ένα δημιουργικό διάλογο για επίλυση του κυπριακού προβλήματος».

Επίσης, ανακοινώθηκε η επίσκεψη του Ρώσου ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ στην Κύπρο στις 8 Σεπτεμβρίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ