Κυριακή 20/6/2021

Απίστευτο! Έπασχε από σπάνια ψυχική νόσο, νόμιζε ότι ήταν κότα και σαν από θαύμα γιατρεύτηκε

Από μία ιδιαίτερα σπάνια ψυχική νόσο, που συνδέεται με την κατάθλιψη και τη σχιζοφρένεια, έπασχε η 54χρονη γυναίκα στο Βέλγιο η οποία άρχισε ξαφνικά να συμπεριφέρεται σαν κότα και να κακαρίζει στην αυλή του σπιτιού της, σύμφωνα με ερευνητές του βελγικού πανεπιστημίου KU Leuven.

Στην έρευνα που δημοσίευσαν στο περιοδικό «Tijdschrift voor Psychiatrie» αναφέρουν ότι η γυναίκα περνούσε κατάθλιψη μετά τον θάνατο συγγενούς της και από την μία μέρα στην άλλη πίστεψε ότι ήταν κότα.

Το πρωτοφανές αυτό θέαμα αντίκρυσε ο αδερφός της 54χρονης, μία μέρα που τη βρήκε στην αυλή του σπιτιού της να κακαρίζει και τη μετέφερε αμέσως σε τοπικό νοσοκομείο. Η 54χρονη συνήλθε μόνο αφότου έπαθε επιληπτική κρίση, ωστόσο δεν θυμόταν σχεδόν τίποτε από τη συμπεριφορά της. Έναν χρόνο αργότερα κατάφερε να επιστρέψει στη δουλειά της και να συνεχίσει τη ζωή της χωρίς προβλήματα.

Τι κρύβεται πίσω από την πρωτοφανή συμπεριφορά

Σύμφωνα με το ερευνητικό έγγραφο, η 54χρονη πάσχει από κλινική λυκανθρωπία, μια ψυχιατρική νόσο που κάνει τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι είναι ζώα. Μάλιστα, στον παγκόσμιο ιστό από το 1850 έως το 2012 έχουν καταγραφεί μόλις 56 περιστατικά, κατά τα οποία οι ασθενείς νόμιζαν, μεταξύ άλλων, ότι ήταν σκύλος, λιοντάρι, βάτραχος, άλογο, φίδι και μέλισσα. Η πάθηση έχει συνδεθεί με υποκείμενες ψυχιατρικές διαταραχές όπως η σχιζοφρένεια, η ψυχωσική κατάθλιψη και η διπολική διαταραχή της διάθεσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ