Πολύνεκρη έκρηξη στη Βηρυτό: «Δεν μας έμεινε τίποτα, καταστραφήκαμε», η κραυγή απόγνωσης των κατοίκων

Must Read

Οι κάτοικοι της Βηρυτού περιγράφουν αποκαλυπτικές σκηνές μετά την έκρηξη που συγκλόνισε την πόλη και στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους. Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 2.750 τραυματίστηκαν, είπε ο Λιβανέζος υπουργός Υγείας.

Καταστράφηκαν κτίρια που απέχουν 10 χιλιόμετρα από το σημείο της έκρηξης. Θραύσματα  γέμισαν τους δρόμους και τα φώτα έσβησαν σχεδόν παντού.

Δείτε ακόμα: Πολύνεκρη έκρηξη στη Βηρυτό – «Σαν τη Χιροσίμα», λέει ο κυβερνήτης – Αισθητή σε ολόκληρη την Κύπρο – Η ελληνική αντίδραση (video)

«Ήμουν στη βεράντα όταν ολόκληρη η γειτονιά ταρακουνήθηκε αριστερά και δεξιά», δήλωσε στο CNN ο Μπέιν Φαχίχ, σκηνοθέτης που ζει στο δυτικό άκρο της πόλης. «Ήταν πολύ έντονο. Ποτέ δεν ένιωσα φόβο σαν αυτόν».

Ένα τεράστιο κόκκινο σύννεφο σκέπασε την πρωτεύουσα το Λιβάνου και καθώς οι κάτοικοι της πόλης – περίπου τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι – άρχισαν να συνειδητοποιούν την κλίμακα των ζημιών στα σπίτια τους, άρχισαν να ζητούν βοήθεια.

«Το λιμάνι της Βηρυτού έχει καταστραφεί τελείως», δήλωσε ο κάτοικος Bachar Ghattas στο CNN, χαρακτηρίζοντας τη σκηνή ως κάτι που μοιάζει με «αποκάλυψη».

«Δεν έχω ξαναδεί ποτέ τη Βηρυτό έτσι. Η Βηρυτός σήμερα μοιάζει με τις καρδιές μας», δήλωσε η ακτιβίστρια Maya Ammar. «Δεν μας έχει απομείνει τίποτα. Ακριβώς όταν νομίζαμε ότι δεν θα μπορούσε να επιδεινωθεί η κατάσταση… Άνθρωποι πέθαναν. Άνθρωποι τραυματίστηκαν. Άνθρωποι έχασαν τα πάντα. Το λιμάνι έχει καταστραφεί. Ό,τι είχε απομείνει για να μας ταΐσει, ή να  μας προμηθεύει, μπορεί επίσης να έχει χαθεί».

«Η οικογένειά μου και τα αγαπημένα μου πρόσωπα ζητούν να επιστρέψω στο σπίτι μου επειδή δεν θέλουν να αναπνέω τοξίνες … αλλά δεν μπορώ να επιστρέψω σπίτι. Έχω φίλους που έχουν χάσει τα σπίτια τους. Τα σπίτια τους καταστράφηκαν εντελώς», πρόσθεσε.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This