Διεθνής κινητοποίηση με αποστολή βοήθειας μετά την καταστροφή στη Βηρυτό – Σε ετοιμότητα και η Ελλάδα

Must Read

Αρκετές χώρες στέλνουν διασώστες, ιατρικό προσωπικό και ιατρικές προμήθειες (σε ετοιμότητα και η Ελλάδα) για να βοηθήσουν τον Λίβανο να ανακάμψει από την καταστροφή, μετά τις εκρήξεις στη Βηρυτό που έχουν αφήσει , προς το παρόν, τριψήφιο αριθμό θυμάτων (πάνω από 100 λέει ο Ερυθρός Σταυρός), εκατοντάδες αγνοούμενους  και σχεδόν 5000 τραυματίες.

Η Γαλλία αναφέρει ότι στέλνει δύο αεροπλάνα με δεκάδες διασώστες, μια κινητή ιατρική μονάδα και 15 τόνους βοήθειας. Το γραφείο του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν είπε ότι η βοήθεια θα επιτρέπει τη νοσηλεία περίπου 500 θυμάτων. Γάλλοι στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης που σταθμεύουν στο Λίβανο, πρώην γαλλικό προτεκτοράτο, βοηθούν μετά τις εκρήξεις, πρόσθεσε το γραφείο του Μακρόν.

Η Ιορδανία ανακοίνωσε ότι θα αποσταλεί στρατιωτικό νοσοκομείο με όλο το απαραίτητο προσωπικό, ενώ η Αίγυπτος έχει ανοίξει ένα νοσοκομείο επί τόπου στη Βηρυτό για να δέχεται τραυματίες.

Ο Τσέχος υπουργός Εσωτερικών Γιαν Χάμασεκ δήλωσε ότι ο Λίβανος αποδέχθηκε την προσφορά της χώρας του για αποστολή ομάδας 37 διασωστών με σκύλους στη Βηρυτό. Η Δανία είναι επίσης είναι έτοιμη να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια, όπως και η Ελλάδα, με διασώστες και προμήθειες.

Δείτε ακόμα: Έκρηξη στη Βηρυτό – Στους 78 οι νεκροί (100 λέει ο Ερυθρός Σταυρός), πάνω από 4.000 οι τραυματίες

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This