Σκηνές Αποκάλυψης στη Βηρυτό! Χείρα βοηθείας από την Ελλάδα που στέλνει την ΕΜΑΚ – 2 Έλληνες τραυματίες (video)

Must Read

Σύσσωμος ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα την τραγωδία που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 100 ανθρώπους και έστειλε στο νοσοκομείο άλλους 4.000 με βαριά τραύματα.

Δείτε ζωντανά:

Οδύνη, πόνος και εικόνες απόλυτης καταστροφής που παραπέμπουν σε σκηνικό Αποκάλυψης, κάνουν τον γύρο του κόσμου. Η έκρηξη που προκλήθηκε από 2.750 τόνους αποθηκευμένου νιτρικού αμμωνίου στο λιμάνι της πρωτεύουσας του Λιβάνου, διέλυσε ολοσχερώς κτίρια και εγκλώβισε χιλιάδες ανθρώπους κάτω από τα συντρίμμια. 

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Χασάν Ντιάμπ δήλωσε ότι «είναι απαράδεκτο το ότι φορτίο νιτρικού αμμωνίου, ποσότητα που εκτιμάται πως ανερχόταν σε 2.750 τόνους, βρισκόταν επί έξι χρόνια παρατημένο σε αποθήκη χωρίς μέτρα προφύλαξης», ενώ ταυτόχρονα δεσμεύτηκε ότι ο υπεύθυνος γι αυτή την καταστροφή θα εντοπιστεί και λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη.

https://twitter.com/ShayanAshraf17/status/1290779629456953346

Με όλες τις δυνάμεις των σωστικών μέσων της χώρας αλλά και με την βοήθεια εθελοντών, οι Λιβανέζοι προσπαθούν να εντοπίσουν και να απεγκλωβίσουν ανθρώπους που καταπλακώθηκαν από συντρίμμια, ενώ την ίδια στιγμή ο κρατικός μηχανισμός κάνει έκκληση για βοήθεια από άλλες χώρες. 

Ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ

Μετά από εντολή του πρωθυπουργού και σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία αλλά και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, η Ελλάδα ανταποκρίθηκε στο αίτημα της κυβέρνησης του Λιβάνου και στέλνει αποστολή βοήθειας με ομάδα έρευνας και διάσωσης του Πυροσβεστικού Σώματος.

Δείτε επίσης: Ξεσηκώθηκαν στη Βηρυτό! Επεισόδια, δακρυγόνα και οργή για τη φονική έκρηξη – 154 οι νεκροί (video)

Ειδική ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ με 12 άτομα και σκύλο διάσωσης, δύο οχήματα με ειδικό εξοπλισμό αλλά και ένα αεροσκάφος της Πολεμική Αεροπορίας C-130, μεταβαίνουν στη Βηρυτό για να ενισχύσουν την προσπάθεια διάσωσης. Η Γ.Γ.Π.Π θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Λίβανο αλλά και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας με σκοπό να αποστείλει επιπλέον βοήθεια εάν κριθεί απαραίτητο.

2 Έλληνες τραυματίες

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ανάμεσα στους τραυματίες υπάρχουν και δύο ελληνικής καταγωγής. Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Ανδριώτη, πρόεδρο της Ελληνικής κοινότητας της Βηρυτού, ανάμεσα στους θύματα που έχασαν τη ζωή τους είναι και η Λιβανέζα σύζυγος ενός Έλληνα πολίτη που διαμένει στη χώρα.

Ζημιές στην ελληνική πρεσβεία

Η ελληνική πρεσβεία στη Βηρυτό έχει υποστεί υλικές ζημιές όπως το προσωπικό είναι ασφαλές. Το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ενημέρωση για τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανο και έχουν επηρεαστεί από τις εκρήξεις στο λιμάνι. Οι Έλληνες πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την πρεσβεία της Ελλάδος στα τηλέφωνα 00961 78990315 και 00961 81507061, καθώς και με τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών, στο τηλέφωνο +30210368 1730 και στο e-mail: [email protected].

Δείτε επίσης: Οργισμένοι Λιβανέζοι ζητούν από τον Μακρόν να εκδιώξει την κυβέρνηση (video)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This