Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020

Δηλώσεις – σοκ από τον Πρόεδρο του Λιβάνου! Πιθανότητες για ρουκέτα ή βόμβα στη φονική έκρηξη

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Σε αναμονή για τα ακριβή αίτια της φονικής έκρηξης στην αποθήκη του λιμανιού της Βηρυτού, ο πρόεδρος του Λιβάνου σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η έρευνα συνεχίζεται.

Τη στιγμή που εξετάζεται αν η έκρηξη του νιτρικού αμμωνίου προκλήθηκε από αμέλεια ή  από ατύχημα, ο Μισέλ Αούν με δήλωση σοκ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η έκρηξη να προκλήθηκε από πιθανή εξωτερική παρέμβαση.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο πρόεδρος Μισέλ Αούν δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, «Η αιτία δεν έχει ακόμη διακριβωθεί. Υπάρχει η πιθανότητα εξωτερικής ανάμειξης μέσω μιας ρουκέτας, μιας βόμβας ή άλλης ενέργειας».

Ο ίδιος είπε ότι η έρευνα σχετικά με την έκρηξη της Τρίτης σε μια αποθήκη όπου φυλασσόταν ένα πολύ εκρηκτικό υλικό διεξάγεται σε τρία επίπεδα. «Καταρχάς, πώς εισήχθη και αποθηκεύτηκε το εκρηκτικό υλικό… δεύτερον, αν η έκρηξη ήταν αποτέλεσμα αμέλειας ή ατύχημα… και τρίτον η πιθανότητα να υπήρξε εξωτερική ανάμειξη».

«Ζήτησα από το Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να μας δώσει τις αεροφωτογραφίες για να διαπιστώσουμε αν υπήρξε αεροσκάφος ή πύραυλοι», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Λιβάνου σημειώνοντας ότι, αν το Παρίσι δεν τις προμηθευτεί, τότε η Βηρυτός θα ζητήσει από άλλες χώρες να το πράξουν.

Μέχρι στιγμής ωστόσο, αναμένεται πινγκ – πονγκ ευθυνών, με τον λαό να εξοργίζεται και να απαιτεί απομάκρυνση των κυβερνητικών στελεχών. 

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ