Οι «αρνητές της πανδημίας» και ο συνωστισμός στις παραλίες προβληματίζουν τις ευρωπαϊκές αρχές

Must Read

Παρά τους χιλιάδες νεκρούς που θρήνησαν πολλές χώρες ανά τον κόσμο, στην πρώτη φάση της εξάπλωσης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού – μια κατάσταση που προκάλεσε το ολικό lockdown για περίπου δυόμιση μήνες, με τις γνωστές συνέπειες και για την οικονομία – κάποιοι… δεν βάζουν μυαλό!

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι «αρνητές της πανδημίας» πληθαίνουν, αλλά σαν να μην έφτανε αυτό επιμένουν να μη συμμορφώνονται στα περιοριστικά μέτρα δημιουργώντας ποικίλα προβλήματα στις κατά τόπους Αρχές.

Στο Βέλγιο, παραθεριστές το σαββατοκύριακο ήρθαν στα χέρια με αστυνομικούς στην παραλία Μπλάνκερμπεργκ επειδή τους έγινε σύσταση να κρατούν αποστάσεις και να φορούν μάσκες, ενώ στη Βρετανία, όπου η μία μετά την άλλη πόλεις, κυρίως στο βορρά, τίθενται τοπικά σε καραντίνα καραντίνες πολλοί πολίτες αρνούνται πεισματικά να συμμορφωθούν στη νέα ομολογουμένως δύσκολη πραγματικότητα. Και στη Γερμανία όμως, ενώ αυξάνονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Στουτγάρδη οι πολίτες επιμένουν να διαδηλώνουν κατά της χρήσης μάσκας.

Η ανησυχία των Αρχών ήταν έκδηλη εντούτοις το σαββατοκύριακο τόσο στη Γαλλία (όπου από σήμερα και για ένα μήνα θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους), όσο και στη Βρετανία καθώς το κύμα καύσωνα που σάρωνε τις δυο χώρες οδήγησαν μαζικά τους πολίτες στις παραλίες. Στη Γερμανία πάντως για προληπτικούς λόγους έκλεισαν αρκετές παραλίες αλλά και λίμνες για να μην παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού από τους λουόμενους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This