Κυριακή, 18 Απρίλιος 2021

Οι «αρνητές της πανδημίας» και ο συνωστισμός στις παραλίες προβληματίζουν τις ευρωπαϊκές αρχές

Παρά τους χιλιάδες νεκρούς που θρήνησαν πολλές χώρες ανά τον κόσμο, στην πρώτη φάση της εξάπλωσης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού – μια κατάσταση που προκάλεσε το ολικό lockdown για περίπου δυόμιση μήνες, με τις γνωστές συνέπειες και για την οικονομία – κάποιοι… δεν βάζουν μυαλό!

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι «αρνητές της πανδημίας» πληθαίνουν, αλλά σαν να μην έφτανε αυτό επιμένουν να μη συμμορφώνονται στα περιοριστικά μέτρα δημιουργώντας ποικίλα προβλήματα στις κατά τόπους Αρχές.

Στο Βέλγιο, παραθεριστές το σαββατοκύριακο ήρθαν στα χέρια με αστυνομικούς στην παραλία Μπλάνκερμπεργκ επειδή τους έγινε σύσταση να κρατούν αποστάσεις και να φορούν μάσκες, ενώ στη Βρετανία, όπου η μία μετά την άλλη πόλεις, κυρίως στο βορρά, τίθενται τοπικά σε καραντίνα καραντίνες πολλοί πολίτες αρνούνται πεισματικά να συμμορφωθούν στη νέα ομολογουμένως δύσκολη πραγματικότητα. Και στη Γερμανία όμως, ενώ αυξάνονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Στουτγάρδη οι πολίτες επιμένουν να διαδηλώνουν κατά της χρήσης μάσκας.

Η ανησυχία των Αρχών ήταν έκδηλη εντούτοις το σαββατοκύριακο τόσο στη Γαλλία (όπου από σήμερα και για ένα μήνα θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους), όσο και στη Βρετανία καθώς το κύμα καύσωνα που σάρωνε τις δυο χώρες οδήγησαν μαζικά τους πολίτες στις παραλίες. Στη Γερμανία πάντως για προληπτικούς λόγους έκλεισαν αρκετές παραλίες αλλά και λίμνες για να μην παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού από τους λουόμενους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ