Η ελληνική δικέφαλη χελώνα γιορτάζει τα γενέθλιά της

Must Read

Τη λένε Γιάνους (φωτό) και είναι η μασκότ του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Γενεύης χάρη στα δύο κεφάλια και στην προχωρημένη ηλικία της. Ο λόγος για την ελληνική χελώνα (Testudo graeca Linnaeus), η οποία ετοιμάζεται να γιορτάσει τα 23α γενέθλιά της σε μερικές εβδομάδες και πιθανολογείται ότι είναι η γηραιότερη του είδους της.

Τα ζώα που γεννιούνται με δύο κεφάλια συνήθως πεθαίνουν σε νεαρή ηλικία, όμως η Γιάνους, η οποία γεννήθηκε στο ελβετικό μουσείο στις 3 Σεπτεμβρίου 1997, χαίρει άκρας υγείας. Στις νέες φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα με αφορμή τα επικείμενα γενέθλιά της η Γιάνους δέχεται τη φροντίδα του προσωπικού του μουσείου, ενώ διακρίνεται να κάνει το μπάνιο της και να απολαμβάνει το γεύμα της.

Τα δύο κεφάλια της έχουν χωριστούς εγκεφάλους και διαφορετικές προσωπικότητες, με αποτέλεσμα πολλές φορές να μονομαχούν για το φαγητό, προσελκύοντας έτσι πλήθος επισκεπτών γύρω από τον χώρο όπου ζει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This