18-9-2020

Η ελληνική δικέφαλη χελώνα γιορτάζει τα γενέθλιά της

Τη λένε Γιάνους (φωτό) και είναι η μασκότ του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Γενεύης χάρη στα δύο κεφάλια και στην προχωρημένη ηλικία της. Ο λόγος για την ελληνική χελώνα (Testudo graeca Linnaeus), η οποία ετοιμάζεται να γιορτάσει τα 23α γενέθλιά της σε μερικές εβδομάδες και πιθανολογείται ότι είναι η γηραιότερη του είδους της.

Τα ζώα που γεννιούνται με δύο κεφάλια συνήθως πεθαίνουν σε νεαρή ηλικία, όμως η Γιάνους, η οποία γεννήθηκε στο ελβετικό μουσείο στις 3 Σεπτεμβρίου 1997, χαίρει άκρας υγείας. Στις νέες φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα με αφορμή τα επικείμενα γενέθλιά της η Γιάνους δέχεται τη φροντίδα του προσωπικού του μουσείου, ενώ διακρίνεται να κάνει το μπάνιο της και να απολαμβάνει το γεύμα της.

Τα δύο κεφάλια της έχουν χωριστούς εγκεφάλους και διαφορετικές προσωπικότητες, με αποτέλεσμα πολλές φορές να μονομαχούν για το φαγητό, προσελκύοντας έτσι πλήθος επισκεπτών γύρω από τον χώρο όπου ζει.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ