Παρασκευή 25/6/2021

Τρομακτικό παγκόσμιο σκηνικό από την αναζωπύρωση του κορωνοϊού

Φόβος και νέα μέτρα, καραντίνα και τοπικά lockdowns. Αυτή είναι η πραγματικότητα που διαμορφώνεται σε πολλές χώρες του πλανήτη καθώς αναζωπυρώνεται η «πυρκαγιά» του Covid-19, καθιστώντας σαφές πως, εάν δεν βρεθεί το εμβόλιο, δύσκολα η ανθρωπότητα θα μπορέσει να μιλήσει ξανά για κανονικότητα.

  • Από τη Θεανώ Καρούτα

Στη διπλανή μας Ιταλία πολλές περιφέρειες αποφάσισαν να θέτουν σε καραντίνα τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, στο πλαίσιο των μέτρων για την ανάσχεση της μετάδοσης του κορωνοϊού. Η καραντίνα είναι πλέον υποχρεωτική στις περιφέρειες της Απουλίας (νότια) και της Καμπανίας (νότια) για τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από την Ισπανία, την Ελλάδα και τη Μάλτα. «Τις δύο τελευταίες μέρες καταγράψαμε πολυάριθμα θετικά κρούσματα σε κατοίκους που επέστρεψαν από αυτές τις τρεις χώρες, στις οποίες η κυκλοφορία του ιού είναι σημαντική» εξήγησε ο πρόεδρος της Απουλίας Μικέλε Εμιλιάνο.

Η Σικελία ετοιμάζεται να εφαρμόσει το ίδιο μέτρο, ενώ και ο πρόεδρος της περιφέρειας Εμίλια-Ρομάνια (κεντρική Ιταλία) υπέγραψε διάταγμα με το οποίο θα επιβληθεί η πραγματοποίηση τεστ σε όλους τους ταξιδιώτες που έρχονται από τις προαναφερθείσες τρεις χώρες. Παράλληλα, η κεντρική κυβέρνηση της Ιταλίας ετοιμάζει νέα μέτρα για να αποφύγει την «αναζωπύρωση» του ιού.

Άσχημη τροπή έχει πάρει η κατάσταση και στη Νέα Ζηλανδία. Έπειτα από 102 μέρες κανονικής δραστηριότητας των πολιτών, η πρωθυπουργός αναγκάστηκε να λάβει εκ νέου μέτρα. Τα γηροκομεία σε όλη τη χώρα τέθηκαν υπό περιορισμό, μετά τον εντοπισμό δεκάδων κρουσμάτων, ενώ όσον αφορά το Όκλαντ, τη μεγαλύτερη πόλη, τέθηκε σε εφαρμογή τριήμερο καθολικό lockdown. Η Τζασίντα Αρντερν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αναβολής των βουλευτικών εκλογών, που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθούν τον προσεχή Σεπτέμβριο, αν η κατάσταση επιδεινωθεί.

Στην Αρμενία αποφασίστηκε παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης έως τις 11 Σεπτεμβρίου, ενώ οι μάσκες είναι υποχρεωτικές παντού. Στις Βρυξέλλες η χρήση μάσκας από χθες είναι υποχρεωτική σε όλους τους δημόσιους χώρους, απόφαση που ελήφθη καθώς τα κρούσματα του κορωνοϊού ξεπέρασαν τα 50 ανά 100.000 κατοίκους.

Η ολλανδική κυβέρνηση, βλέποντας με ανησυχία την αύξηση κατά 55% του αριθμού των κρουσμάτων στη χώρα, σκοπεύει να επιβάλει υποχρεωτική καραντίνα στους πολίτες που είναι γνωστό ότι εκτέθηκαν στον νέο κορωνοϊό. Παράλληλα, και η Νορβηγία επανέφερε την καραντίνα για ταξιδιώτες από την Πολωνία, τη Μάλτα, την Ισλανδία και την Κύπρο, καθώς ο αριθμός των ασθενών αυξάνεται.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ