Τρίτη 18/5/2021

Βγαίνουν «στη φόρα» από θρύλο της δημοσιογραφίας 25 προσωπικές επιστολές ανάμεσα σε Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο θρύλος της αμερικανικής δημοσιογραφίας, ο οποίος αποκάλυψε το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ, προχωρά σε νέες αποκαλύψεις, προκαλώντας αίσθηση αλλά και οργή στον Λευκό Οίκο.

Ο Μπολ Γούντγουορντ φέρνει πρώτη φορά στο φως τις 25 προσωπικές επιστολές που έχει ανταλλάξει ο Αμερικανός πρόεδρος με τον Κιμ Γιονγκ Ουν της Βόρειας Κορέας, σε βιβλίο που θα κυκλοφορήσει λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Ο Γούντγουορντ, που μαζί με τον τότε συνάδελφό του στη «Washington Post» Καρλ Μπέρνσταϊν αποκάλυψε το σκάνδαλο του Γουότεργκεϊτ και οδήγησε στην παραίτηση τον Ρίτσαρντ Νίξον το 1974, θα κυκλοφορήσει το βιβλίο με τίτλο «Rage» (Οργή) και το πρόσωπο του Τραμπ στο εξώφυλλο στις 15 Σεπτεμβρίου. Την έκδοση έχει αναλάβει ο οίκος Simon & Schuster, που εξέδωσε τον Ιούλιο και το μπεστ σέλερ της Μέρι Τραμπ, ανιψιάς του προέδρου.

Στην ανακοίνωσή του ο εκδοτικός οίκος κάνει λόγο για τη ματιά ενός ρεπόρτερ στην προεδρία με «εκπληκτικές νέες λεπτομέρειες για αποφάσεις σε κρίσιμα ζητήματα εθνικής ασφάλειας τα πρώτα χρόνια της προεδρίας». Στις επιστολές των δύο ηγετών «ο Κιμ περιγράφει τη σχέση τους ως μία «ταινία φαντασίας», ενώ οι δυο τους επιδίδονται σε ένα ασυνήθιστο διπλωματικό μενουέτο (γαλλικός αριστοκρατικός χορός για δύο)», όπως αναφέρει ο εκδοτικός οίκος στη σχετική σελίδα του Amazon.

Ο Τραμπ και ο Κιμ ανέπτυξαν μία ασυνήθιστα στενή σχέση για ηγέτες των ΗΠΑ και της εχθρικής Βόρειας Κορέας, ωστόσο, αν και συναντήθηκαν τρεις φορές, δεν κατέληξαν σε συμφωνία για την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ