Έντονη η τουρκική αντίδραση στην αμερικανική άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο

Must Read

Αναμενόμενη ήταν η αντίδραση του τουρκικού ΥΠΕΞ στην ανακοίνωση της μερικής άρσης του εμπάργκο όπλων των ΗΠΑ κατά της Κύπρου. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η απόφαση αυτή «δηλητηριάζει το περιβάλλον ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή δεν είναι συμβατή με το πνεύμα της συμμαχίας».

Δείτε ακόμα: Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν μερική άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο (video)

Δεν λείπει φυσικά και η καθιερωμένη τουρκική απειλή αν οι ΗΠΑ δεν επανεξετάσουν την απόφασή τους: «Η Τουρκία, ως εγγυήτρια χώρα, θα λάβει αποφασιστικά τα απαραίτητα αντίστοιχα μέτρα για να διασφαλίσει την ασφάλεια του τουρκοκυπριακού λαού, σύμφωνα με τη νομική και ιστορική της ευθύνη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:

«Η απόφαση των ΗΠΑ για άρση του εμπάργκο όπλων κατά της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης σήμερα (1 Σεπτεμβρίου) αγνοεί την ισότητα και την ισορροπία μεταξύ των δύο λαών στο νησί. Είναι βέβαιο ότι αυτή η απόφαση θα επηρεάσει αρνητικά τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.

Σε μια περίοδο κατά την οποία καταβάλλονται προσπάθειες για τη μείωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, η υπογραφή μιας τέτοιας απόφασης από τις ΗΠΑ που δηλητηριάζει το περιβάλλον ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή δεν είναι συμβατή με το πνεύμα της συμμαχίας.

Αναμένουμε από τις ΗΠΑ να επανεξετάσουν αυτήν την απόφαση και να υποστηρίξουν τις υπάρχουσες προσπάθειες για την επίτευξη ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή.

Διαφορετικά, η Τουρκία, ως εγγυήτρια χώρα, θα λάβει αποφασιστικά τα απαραίτητα αντίστοιχα μέτρα για να διασφαλίσει την ασφάλεια του τουρκοκυπριακού λαού, σύμφωνα με τη νομική και ιστορική της ευθύνη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This