Το Ισραήλ υπέγραψε συμφωνίες ομαλοποίησης στον Λευκό Οίκο και οι Παλαιστίνιοι έριχναν ρουκέτες

Must Read

Η κόντρα Ισραήλ-Παλαιστίνης φαίνεται πως οδεύει από το κακό στο χειρότερο. Την Τρίτη Παλαιστίνιοι μαχητές/τρομοκράτες έριξαν ρουκέτες από τη Γάζα στο Ισραήλ, τραυματίζοντας δύο άτομα, την ίδια ώρα που το Ισραήλ και δύο αραβικά κράτη του Κόλπου υπέγραψαν συμφωνίες ομαλοποίησης των σχέσεων τους στον Λευκό Οίκο της Ουάσινγκτον.

Προς το παρόν η ριζοσπαστική ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση που τραυμάτισε δύο άτομα. Οι Παλαιστίνιοι, που επιδιώκουν την δημιουργία ενός ανεξάρτητου μουσουλμανικού κράτους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, θεωρούν τις συντονισμένες από  τις ΗΠΑ διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραήλ, Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Μπαχρέιν ως προδοσία του σκοπού τους.

Οι σειρήνες προειδοποίησης ενεργοποιήθηκαν εγκαίρως στις παράκτιες πόλεις Ασκελόν και Ασόντ προστατεύοντας τους περισσότερους άμαχους πολίτες, καθώς ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΑΕ και του Μπαχρέιν πραγματοποίησαν την τελετή υπογραφής στον κήπο του Λευκού Οίκου.

Οι αυτόματες ειδοποιήσεις πυραύλων στις οθόνες των πολιτών του Ισραήλ κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης της υπογραφής από την Ουάσιγκτον ήταν μια γραφική υπενθύμιση των συνεχιζόμενων συγκρούσεων κατά μήκος των συνόρων της Γάζας, ακόμη και αν το δημαρχείο του Τελ Αβίβ φωτίστηκε με τη λέξη «ειρήνη» στα αραβικά, εβραϊκά και αγγλικά.

Η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης Magen David Adom του Ισραήλ ανέφερε ότι το ιατρικό προσωπικό της υπηρεσίας περιέθαλψε δύο άνδρες με που τραυματίστηκαν όταν ένας πύραυλος εξερράγη έξω από ένα εμπορικό κέντρο της πόλης Ασόντ. Ένας ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος είπε ότι δύο ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα και το αντιπυραυλικό σύστημα Iron Dome κατέρριψε μία από αυτές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This