Νέο «χτύπημα» της Ρωσίας κατά της Τουρκίας

Must Read

Με αυστηρή ανακοίνωσή του το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε ότι η χρησιμοποίηση ισλαμιστών τρομοκρατών από την Συρία και την Λιβύη στο Αρτσάχ (Ναγκόρνο-Καραμπάχ), συνιστά μέγιστη απειλή για όλες τις χώρες της περιοχής.

Όπως όλα δείχνουν, το Αρτσάχ θα μετατραπεί σε νέα Συρία και η επέμβαση της Ρωσίας προφανώς θα στραφεί πρώτα κατά των ισλαμιστών τρομοκρατών.

Λίγο αργότερα, το ΥΠΕΞ του Αζερμπαϊτζάν απάντησε… μη απαντώντας και ρίχνοντας το μπαλάκι των ευθυνών στην Αρμενία, λέγοντας ότι αυτή φέρνει ξένους μαχητές!

Η ρωσική ανακοίνωση:

«Σύμφωνα με τις εισερχόμενες αναφορές, μαχητές από παράνομες ένοπλες μονάδες μετακινούνται στη ζώνη σύγκρουσης Ναγκόρνο-Καραμπάχ από τη Συρία και τη Λιβύη για να συμμετάσχουν άμεσα στις εχθροπραξίες.

Ανησυχούμε σοβαρά για αυτήν την εξέλιξη που όχι μόνο αυξάνει τις εντάσεις στη ζώνη των συγκρούσεων, αλλά δημιουργεί επίσης μακροπρόθεσμες απειλές για την ασφάλεια για όλες τις χώρες της περιοχής.

Προτρέπουμε τους ηγέτες των ενδιαφερομένων κρατών να λάβουν αποτελεσματικά μέτρα για να εμποδίσουν τη  χρήση ξένων τρομοκρατών και μισθοφόρων στη σύγκρουση και ζητούμε την άμεση αποχώρησή τους από την περιοχή».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This