Κυριακή 20/6/2021

Άσκηση με πραγματικά πυρά Ρωσίας – Αιγύπτου, στα όρια των τουρκικών συνόρων!

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, ο άνθρωπος που απελευθέρωσε την Αίγυπτο από την τουρκική τυραννία της μουσουλμανικής αδελφότητας, της οποίας αρχηγός είναι ο Ερντογάν, διδάσκει για ακόμα μια φορά τι θα πει υπερήφανη εξωτερική πολιτική.

Ο Αλ Σίσι, Αφού εξάρθρωσε τους πυρήνες της μουσουλμανικής αδελφότητας και των τρομοκρατικών οργανώσεων που συνδέονται με αυτή εντός Αιγύπτου, κατάφερε να ανατρέψει την αμερικανική πολιτική υπέρ του και τωρά διδάσκει πως ακριβώς υπερασπίζεται μία χώρα τα εθνικά της συμφέροντα. Δεν διστάζει να συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της Αιγύπτου σε μία μεγάλη αεροναυτική άσκηση στη Μαύρη Θάλασσα μαζί με τον ρωσικό στόλο, στα όρια των θαλάσσιων συνόρων με την Τουρκία! Άσκηση που γίνεται μάλιστα με πραγματικά πυρά, σύμφωνα με αραβικό δημοσίευμα.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου παράλληλα έχει κάνει το μεγάλο άνοιγμα στην Γαλλία, ενώ ηγείται του αραβικού – αντιτουρκικού συνασπισμού που περιλαμβάνει τα Εμιράτα, το Ιράκ, την Ιορδανία, το Μπαχρέιν, συμμαχεί ανοιχτά με την Συρία, καταδικάζει την εισβολή στο Αρτσάχ. Και φυσικά δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει καμιά ακύρωση από κανέναν, διότι η δράση της δεν είναι «αντιαμερικανική» αλλά πατριωτική για τα συμφέροντα του αιγυπτιακού λαού. Ας διδαχθεί η Ελλάδα από την Αίγυπτο για το πως υπερασπίζεται μια χώρα τα εθνικά της συμφέροντα, χωρίς να εμφανίζεται ως δεδομένος και πρόθυμος σύμμαχος.

«Το έτος 2020 θα γίνει μάρτυρας μιας ρωσικής-αιγυπτιακής ναυτικής άσκησης στη Μαύρη Θάλασσα, η πρώτη του είδους της για τις αιγυπτιακές δυνάμεις και θα είναι η μεγαλύτερη στη Μαύρη Θάλασσα.

Αεροναυτική άσκηση Ρωσίας – Αιγύπτου δίπλα στην Τουρκία!

Το γραφείο Τύπου της Ρωσικής Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας ανακοίνωσε στη διάρκεια τριήμερης διάσκεψης με αιγυπτιακή αντιπροσωπεία, τη διοργάνωση της κοινής άσκησης «Γέφυρα Φιλίας – 2020» με τη συμμετοχή του Ρωσικού πολεμικού Ναυτικού και του αιγυπτιακού πολεμικού ναυτικού», όπως σημειώνεται από το Defense Arabic.

“Σκοπός της άσκησης είναι η ενίσχυση και η ανάπτυξη της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ του αιγυπτιακού και του ρωσικού ναυτικού, προκειμένου να επιτευχθεί ασφάλεια και σταθερότητα στη θάλασσα, καθώς και ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ αυτών για την καταπολέμηση διαφόρων απειλών σε περιοχές βαριάς ναυσιπλοΐας», προσθέτει η ρωσική ανακοίνωση.

Αυτό το είδος συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Αιγύπτου ξεκίνησε το 2019 με τις κοινές ασκήσεις των ρωσικών δυνάμεων αεροπορικής άμυνας και της Αιγύπτου, «Βέλος Φιλίας 2019».

Πληροφορίες:

The Hellenic Information Team

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ