Παρέμβαση – βόμβα της Ρωσίας υπέρ της Ελλάδας για τα 12 μίλια!

Must Read

Μία παρέμβαση – φωτιά υπέρ της Ελλάδος αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα έκανε πριν από λίγο η ρωσική πρεσβεία με επίσημη ανακοίνωση της.

Η ανακοίνωση της αναφέρει:

«Η θέση της Ρωσίας ως μόνιμου μέλους του ΣΑ του ΟΗΕ είναι η θέση αρχής. Θεωρούμε τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 «ακρογωνιαίο λίθο» του διεθνούς καθεστώτος των θαλασσών.

Η Σύμβαση προβλέπει ρητά το κυρίαρχο δικαίωμα όλων των κρατών για χωρικά ύδατα έως 12 ναυτικά μίλια και ορίζει τις αρχές και τους τρόπους της οριοθέτησης ΑΟΖ. Αυτό αφορά και τη Μεσόγειο.»

Ανέβασε μάλιστα και τον χάρτη της περιοχής στο μήνυμα της.

Δηλαδή η Ρωσία αναγνωρίζει πλήρως το δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια και στο Καστελόριζο. Έρχεται λοιπόν σε πλήρη αντίθεση με τις τουρκικές ενέργειες των τελευταίων ωρών. Φυσικά και αυτή η στάση γεννάει ερωτηματικά, αλλά είναι ίσως μία συνέχεια της διαφαινόμενης κόντρας Ρωσίας – Τουρκίας αναφορικά με το θέμα της Αρμενίας και του Αρτσάχ. Σε κάθε περίπτωση είναι μία ευχάριστη εξέλιξη για την Ελλάδα που οφείλει να τα εκμεταλλευτεί.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This