Ειρωνείες Ιρανών για το Βρετανό διαπραγματευτή

Must Read

Έναν μεσολαβητή απέστειλε το Ηνωμένο Βασίλειο στο Ιράν, προκειμένου να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την αποδέσμευση του δεξαμενόπλοιου «Stena Impero», το οποίο κατέλαβαν και κρατούν οι Φρουροί της Επανάστασης από την περασμένη Παρασκευή.

Ο επικεφαλής του γραφείου του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν, Μοχαμάντ Μοχαμαντί – Γκολπαγεγκανί, δεν διευκρίνισε περαιτέρω σχετικά με το ταξίδι του μεσολαβητή, αλλά… ειρωνεύτηκε την ανάμειξη της Βρετανίας στις ιρανικές υποθέσεις κατά τη διάρκεια της αποικιοκρατίας.

«Μια χώρα που κάποτε διόριζε υπουργούς και δικηγόρους στο Ιράν έχει φτάσει στο σημείο να στέλνει έναν μεσολαβητή και να ικετεύει για την απελευθέρωση του πλοίου της», δήλωσε, σύμφωνα με το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο Tasnim ο Μοχαμαντί-Γκολπαγεγκανί.

Την ίδια ώρα η σουηδική πλοιοκτήτρια εταιρεία «Stena Bulk» ανακοίνωσε σήμερα ότι επικοινώνησε με τα μέλη του πληρώματος του πλοίου «Stena Impero» και ότι είναι και οι 23 σώοι και αβλαβείς.

«Είχαμε απευθείας επικοινωνία με το πλήρωμα στο πλοίο χθες το βράδυ τηλεφωνικώς και είναι όλοι εντάξει και καλά στην υγεία τους και έχουν καλή συνεργασία με τους Ιρανούς στο πλοίο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Πατ Άνταμσον.

Η Βρετανία χαρακτήρισε ως «πειρατεία» την ενέργεια του Ιράν και ζήτησε μια ναυτική αποστολή υπό ευρωπαϊκή ηγεσία, που θα εγγυάται την ασφαλή ναυσιπλοΐα στο Στενό του Χορμούζ, το οποίο αποτελεί στρατηγικής σημασίας θαλάσσια οδό για την μεταφορά πετρελαίου.

Το επόμενο βήμα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, όπως είπε ο εκπρόσωπός της, θα είναι να προσπαθήσει να εξασφαλίσει την επίσκεψη κάποιου στο πλοίο, για να δει το πλήρωμα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This