Από Δευτέρα ξεκινά δικαστική αντεπίθεση ο Τραμπ: «Τουλάχιστον 600.000 τα αμφισβητούμενα ψηφοδέλτια»

Επέστρεψε στο Λευκό Οίκο μετά το γκολφ του ο Τραμπ

Must Read

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τον Τζο Μπάιντεν ότι «βιάζεται να παρουσιαστεί ψευδώς» ως ο νικητής των αμερικανικών εκλογών, με την ανακοίνωση της νίκης του Δημοκρατικού υποψηφίου να γίνεται από τα αμερικανικά ειδησεογραφικά δίκτυα. Τόνισε ακόμα ότι οι εκλογές «έχουν ακόμη μακρύ δρόμο για να τελειώσουν».

«Γνωρίζουμε όλοι γιατί ο Τζο Μπάιντεν βιάζεται να παρουσιαστεί ψευδώς ως ο νικητής και γιατί οι σύμμαχοί του στα μέσα ενημέρωσης πασχίζουν κάνοντας τόσες προσπάθειες να τον βοηθήσουν: δεν θέλουν να λάμψει η αλήθεια. Είναι απλή διαπίστωση ότι οι εκλογές αυτές έχουν ακόμη μακρύ δρόμο για να τελειώσουν», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Τραμπ.

Ερωτηθείς σε συνέντευξη Τύπου της εκλογικής του ομάδας στην Φιλαδέλφεια, ο προσωπικός του δικηγόρος Ρούντι Τζουλιάνι διαβεβαίωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν προτίθεται να αναγνωρίσει τη νίκη του Δημοκρατικού αντιπάλου του.

«Προφανώς και δεν θα αναγνωρίσει την ήττα του ενώ υπάρχουν τουλάχιστον 600.000 αμφισβητούμενα ψηφοδέλτια», δήλωσε ο Τζουλιάνι.

Η ομάδα Τραμπ επέμεινε επίσης στο γεγονός ότι η νίκη του αντιπάλου του δεν έχει «επιβεβαιωθεί καμία πολιτεία κυρίως στις πολύ αμφίρροπες πολιτείες, οι οποίες οδεύουν προς αυτόματες ανακαταμετρήσεις των ψήφων ή αυτές τις οποίες η ομάδα μας αμφισβητεί αξιόπιστα και νόμιμα με προσφυγές, οι οποίες μπορούν να κρίνουν τον τελικό νικητή».

«Από τη Δευτέρα, η ομάδα μας θα αρχίσει να φέρνει τις υποθέσεις μας ενώπιον των δικαστηρίων για να διασφαλίσει ότι οι εκλογικοί νόμοι γίνονται πλήρως σεβαστοί και ότι θα ανακηρυχθεί ο πραγματικός νικητής», προσθέτει στην ανακοίνωσή του ο Τραμπ, στην οποία κατηγορεί τον Τζο Μπάιντεν ότι θέλει να μετρήσει ψηφοδέλτια «που είναι προϊόν απάτης, κατασκευασμένα ή που έχουν κατατεθεί από ψηφοφόρους που έχουν πεθάνει ή έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα».

«Δεν θα σταματήσω έως ότου ο αμερικανικός λαός έχει τη δίκαιη καταμέτρηση που δικαιούται», τονίζει επίσης ο Τραμπ, ο οποίος επέστρεψε στον Λευκό Οίκο έπειτα από ένα πρωινό με γκολφ, στο κλαμπ του στο Στέρλινγκ, στη Βιρτζίνια.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακής (ώρα Ελλάδας) ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο twitter: «Οι παρατηρητές δεν επετράπησαν στις αίθουσες καταμέτρησης. Κέρδισα τις εκλογές, πήρα 71.000.000 νόμιμες ψήφους», μια ανάρτηση που επισημάνθηκε αμέσως από το twitter ότι ενδεχομένως εμπεριέχει ψευδές περιεχόμενο.

«Άσχημα πράγματα συνέβησαν που δεν επιτράπηκε στους παρατηρητές μας να τα δουν. Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν. Εκατομμύρια επιστολικά ψηφοδέλτια απεστάλησαν σε ανθρώπους που δεν τα ζήτησαν. 71.000.000 νόμιμοι ψήφοι. Οι περισσότεροι που συγκέντρωσε ποτέ εν ενεργεία πρόεδρος», ανέφερε σε δεύτερο tweet.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This