Η δήλωση Πούτιν για τους όρους τερματισμού του πολέμου στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Ειρηνευτικό σώμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας αναπτύσσεται κατά μήκος της γραμμής επαφής στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και κατά μήκος του διαδρόμου που συνδέει το Ναγκόρνο-Καραμπάχ με την Αρμενία

Must Read

Λίγο μετά την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού της Αρμενίας Νικολ Πασινιάν για συμφωνία με τους ηγέτες της Ρωσίας και του Αζερμπαϊτζάν για τον τερματισμό του πολέμου στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν με δήλωσή του αναφέρθηκε στους όρους αυτής της συμφωνίας, που περιλαμβάνει παρουσία ρωσικού ειρηνευτικού σώματος στην περιοχή.

Η δήλωση του Βλαντιμίρ Πούτιν:

Σήμερα, στις 9 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν Αλίγιεφ, ο Πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Αρμενίας Πασινιάν και ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας υπέγραψαν δήλωση με την οποία κηρύχθηκε πλήρη εκεχειρία και τερματισμός σε όλες τις εχθροπραξίες στη ζώνη της σύγκρουσης Ναγκόρνο-Καραμπάχ από τις 00:00 ώρα Μόσχας στις 10 Νοεμβρίου 2020 .

Η Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν και η Δημοκρατία της Αρμενίας σταματούν στις θέσεις τους. Ένα ειρηνευτικό σώμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας αναπτύσσεται κατά μήκος της γραμμής επαφής στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και κατά μήκος του διαδρόμου που συνδέει το Ναγκόρνο-Καραμπάχ με τη Δημοκρατία της Αρμενίας.

Εσωτερικά εκτοπισμένοι και πρόσφυγες επιστρέφουν στο έδαφος του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και στις γύρω περιοχές υπό τον έλεγχο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Πραγματοποιείται ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου, άλλων κρατουμένων και σωμάτων νεκρών.

Όλοι οι οικονομικοί και μεταφορικοί σύνδεσμοι της περιοχής είναι ξεμπλοκαρισμένοι. Ο έλεγχος των επικοινωνιών των μεταφορών πραγματοποιείται με τη βοήθεια των αρχών της Ρωσικής Υπηρεσίας Συνοριοφυλακής.

Προχωρούμε από την υπόθεση ότι οι συμφωνίες που θα επιτευχθούν θα δημιουργήσουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για μια μακροπρόθεσμη και πλήρη μορφή διευθέτησης της κρίσης γύρω από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ σε δίκαιη βάση και προς το συμφέρον των Αρμενίων και των Αζέρων.

Το κέντρο διοίκησης των ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων θα δημιουργηθεί στην πρωτεύουσα του Καραμπάχ, Στεπανακέρτ, για την επίβλεψη της ειρηνευτικής επιχείρησης, δήλωσε ο ρωσικός στρατός, προσθέτοντας ότι το ρωσικό στρατιωτικό σώμα θα έχει 1.960 στρατιώτες, 90 θωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού και 380 είδη εξοπλισμού.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάν Αλίεφ, οι Ρώσοι θα παραμείνουν στην περιοχή για πέντε χρόνια, με αυτόματη παράταση για νέα πενταετή θητεία, εάν συμφωνούν το Μπακού και το Ερεβάν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This