Χωρίς επισήμους η άφιξη Πομπέο στην Κωνσταντινούπολη, αλλά με διαμαρτυρίες για τη συνάντηση μόνο με τον Πατριάρχη (video)

Κρατάνε μούτρα οι Τούρκοι επειδή ο Αμερικανός θα συναντήσει μόνο τον Πατριάρχη

Must Read

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο βρίσκεται στη Κωνσταντινούπολη, όπου θα συναντηθεί το πρωί της Τρίτης με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στον δεύτερο σταθμό της περιοδείας του στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας δεν αναμένεται να συναντηθεί με Τούρκους αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα και η δυσαρέσκεια του καθεστώτος φάνηκε και στη… μη υποδοχή του Αμερικανού, καθώς παρών ήταν μόνο ο Γενικός Πρόξενος στην Τουρκία και κανένας επίσημος.

Μάλιστα, το πρωί της Τρίτης εκπρόσωποι τουρκικής οργάνωσης νέων θα συγκεντρωθούν έξω από το Πατριαρχείο για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους προς τον Πομπέο και θα διαβάσουν και κείμενο διαμαρτυρίας.

Η αυτοκινητοπομπή που συνοδεύει τον Μάικ Πομπέο φτάνει στο ξενοδοχείο που θα μείνει ο Αμερικανός στην περιοχή Μπεσίκτας.

Νωρίτερα στο Παρίσι, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν- Ιβ Λεντριάν συναντήθηκαν με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ στο Ελιζέ μακριά από κάμερες και μικρόφωνα.

Μετά την Τουρκία, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα συνεχίσει την περιοδεία του στη Γεωργία, την Ιερουσαλήμ και στη συνέχεια σε χώρες του Κόλπου.

Πομπέο στη Le Figaro: «Μας ανησυχεί η αυξανόμενη χρήση τουρκικών στρατιωτικών δυνατοτήτων»

Τις «πολύ επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας και την ανάγκη να πεισθεί ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αλλάξει τη στάση του», συζήτησαν στο Παρίσι Μακρόν και Πομπέο. «Ο Μακρόν και εγώ περάσαμε πολύ χρόνο συζητώντας τις πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας και συμφωνήσαμε ότι είναι πολύ επιθετικές», δήλωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

«Μιλήσαμε επίσης για τη δράση της στη Λιβύη, όπου επίσης έχει μεταφέρει δυνάμεις από τρίτες χώρες ή για τη δράση της στην Ανατολική Μεσόγειο και θα μπορούσα να συνεχίσω αυτόν τον κατάλογο», συνέχισε ο Πομπέο.

«Η αμερικανική θέση είναι ότι η διεθνοποίηση αυτών των συγκρούσεων είναι επιβλαβής και βλάπτει όλες τις εμπλεκόμενες χώρες. Επομένως, καλέσαμε όλες τις χώρες να σταματήσουν να επεμβαίνουν στη Λιβύη, είτε είναι οι Ρώσοι, Τούρκοι ή άλλοι», τόνισε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ. «Το ίδιο πράγμα ισχύει και για το Αζερμπαϊτζάν. Μας ανησυχεί η αυξανόμενη χρήση τουρκικών στρατιωτικών δυνατοτήτων».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να συνεργαστούν για να πείσουν τον Ερντογάν ότι τέτοιες ενέργειες δεν είναι προς το συμφέρον του λαού του».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This