Σε ζωντανή μετάδοση ο εμβολιασμός του Ερντογάν, αλλά με το… κινέζικο! (video)

Ο Τούρκος πρόεδρος προτίμησε το εμβόλιο που ανέπτυξε η κινεζική εταιρεία Sinovac

Must Read

Γνωστός… showman, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν θα μπορούσε παρά να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων αρχηγών κρατών (ανάμεσά τους και του δικού μας, βεβαίως βεβαίως…) και να κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση. 

Ο Τούρκος πρόεδρος αποφάσισε να κάνει το εμβόλιο σε απευθείας σύνδεση με νοσοκομείο στην Άγκυρα, έπειτα από συναντήσεις με στελέχη του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου Tύπου του κυβερνώντος κόμματος, Ομέρ Τσελίκ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Tύπου στην τουρκική πρωτεύουσα.

«Ελπίζω πως η εκστρατεία εμβολιασμού θα είναι ωφέλιμη και εμείς θα παραλάβουμε σύντομα τις 50 εκατομμύρια δόσεις που χρειάζονται», δήλωσε ο Ερντογάν την ώρα που έκανε το εμβόλιο. «Ορισμένοι κάνουν αρνητική διαφήμιση (γύρω από το εμβόλιο), όμως ελπίζω πως η λογική θα υπερισχύσει», συμπλήρωσε.

Ο Τούρκος πρόεδρος πήγε στο νοσοκομείο Ankara City Hospital συνοδευόμενος από τον υπουργό Υγείας Φαχρετίν Κότζα, που ήταν και ο πρώτος στη χώρα που εμβολιάστηκε, μία ημέρα νωρίτερα. Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους έξω από το νοσοκομείο, ανέφερε πως ο ίδιος και υψηλόβαθμα στελέχη του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης θα εμβολιαστούν, ενώ προέτρεψε και άλλους πολιτικούς να υποστηρίξουν το εμβόλιο.

Όλα τα εμβόλια από την κινεζική Sinovac

«Ο αριθμός των εμβολίων στο πρώτο στάδιο είναι σαφής. Τώρα, άλλες 25-30 εκατομμύρια δόσεις θα έρθουν το επόμενο διάστημα. Θέλουμε να το συνεχίσουμε αυτό γρήγορα», τόνισε, προσθέτοντας πως όλα τα εμβόλια που θα έρθουν, θα προέρχονται επίσης από τη Sinovac, τουλάχιστον για την ώρα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, που μίλησε στους δημοσιογράφους μετά την αναχώρηση του Ερντογάν από το νοσοκομείο, είπε ότι όλοι οι πολίτες θα πρέπει να εμβολιαστούν, μόλις έρθει η σειρά τους.

Να σημειωθεί πως η Τουρκία άρχισε σήμερα, Πέμπτη 14/01, να χορηγεί το εμβόλιο που ανέπτυξε η κινεζική Sinovac σε υγειονομικούς, στο πλαίσιο της πανεθνικής εκστρατείας εμβολιασμού κατά της Covid-19 που έχει σκοτώσει περισσότερους από 23.000 ανθρώπους στη χώρα. Μέχρι στιγμής έχει εμβολιάσει περισσότερους από 250.000 εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.

  • Δείτε πλάνα από την… εκδήλωση:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This