Η Μέρκελ «καλοβλέπει» το ρωσικό εμβόλιο!

Υπάρχουν ήδη συζητήσεις σχετικά με το ενδεχόμενο παραγωγής του Sputnik V στην Γερμανία

Must Read

Ανοιχτή άφησε την προοπτική συνεργασίας με τη Ρωσία, για την παραγωγή του εμβολίου Sputnik V, η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, υπό την προϋπόθεση ότι το εμβόλιο θα λάβει, προηγουμένως, την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Παρόλες τις μεγάλες πολιτικές διαφορές μεταξύ των δύο κρατών, όπως, για παράδειγμα, στην υπόθεση Ναβάλνι, «σε μια πανδημία θα μπορούσε κανείς να συνεργαστεί σε ανθρωπιστικό επίπεδο», τόνισε η κυρία Μέρκελ, επιβεβαιώνοντας και τη σχετική συνομιλία που είχε με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σοβαρό το ενδιαφέρον από πολλές χώρες της Ε.Ε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Handelsblatt», ο επικεφαλής του κρατικού Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων, Κιρίλ Ντμίτριεφ, δήλωσε σήμερα, Πέμπτη 21/01, κατά την διάρκεια ψηφιακής συνέντευξης Τύπου, ότι υπάρχουν ήδη συζητήσεις σχετικά με το ενδεχόμενο παραγωγής του ρωσικού εμβολίου στην Γερμανία και ότι διαπιστώνεται «σοβαρό» ενδιαφέρον από πολλές χώρες της Ε.Ε. Άλλωστε, το εμβόλιο έλαβε σήμερα επείγουσα έγκριση από τις αρμόδιες αρχές της Ουγγαρίας.

Όσον αφορά, πάντως, στη διαδικασία του εμβολιασμού στη Γερμανία, η Καγκελάριος άφησε σήμερα να εννοηθεί ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 21 Σεπτεμβρίου, «ακυρώνοντας», εμμέσως, την υπόσχεση του υπουργού Υγείας για προσφορά εμβολιασμού προς όλους «μέχρι το καλοκαίρι».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This