Ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου διαψεύδει τον Κ.Μητσοτάκη

Ο Γερμανός επικεφαλής δεν βρίσκει χρήσιμη τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και θεωρεί εστία υπερμετάδοσης τα ΜΜΜ

Must Read

Σε εφημερίδες του δημοσιογραφικού ομίλου Funke μίλησε ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου, Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι και τα όσα είπε είναι άκρως ενδιαφέροντα και προκαλούν προβληματισμό για τον χειρισμό της πανδημίας από τις κυβερνήσεις και στη δική μας περίπτωση την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Είπε λοιπόν ο Μοντγκόμερι, ότι δεν βρίσει χρήσιμη την απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες, για τον απλούστατο λόγο: «Δεν βρίσκω κάτι ενδιαφέρον στην απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ διότι δεν γνωρίζω τι (μπορεί να) προσφέρει, δεδομένου ότι οι πιθανότητες μόλυνσης σε εξωτερικό χώρο είναι πολύ χαμηλότερες από τον εσωτερικό».

Για να συνεχίσει εξηγώντας: «Τα εστιατόρια, τα μπαρ και οι κινηματογράφοι είναι κλειστά ούτως ή άλλως – ποιο νόημα έχει η απαγόρευση της κυκλοφορίας; Tο βράδυ κυκλοφορούν έτσι κι αλλιώς λίγοι άνθρωποι έξω. Οι μολύνσεις δεν συμβαίνουν κυρίως το απόγευμα και το βράδυ, αλλά κατά τη διάρκεια της ημέρας, μέσα στα λεωφορεία, τα τρένα και στη δουλειά».

Αυτά δεν τα λέει ένας τυχαίος υπενθυμίζουμε, αλλά ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου. Ο οποίος μάλλον ξέρει καλύτερα από όσους παράλογα υποστηρίζουν (μεταξύ αυτών και ο Έλληνας Πρωθυπουργός) ότι τα ΜΜΜ δεν είναι εστίες μετάδοσης του κορωνοϊού.

Για τον Μοντγκόμερι, η τηλεργασία είναι ουσιώδες ζήτημα στην προσπάθεια περιορισμού του ιού για δύο λόγους: «Νομίζω ότι είναι σωστό να καθιερωθεί με νόμο η υποχρέωση της τηλεργασίας όπου αυτό είναι δυνατόν. Όχι μόνο για να αποφευχθούν οι μολύνσεις στο χώρο εργασίας, αλλά και επειδή έτσι λιγότερα άτομα θα χρησιμοποιούν τις δημόσιες συγκοινωνίες».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This