Γαλλική Εθνική Ακαδημία Ιατρικής: «Μη μιλάτε μέσα στα ΜΜΜ»

Την ώρα που ένα εκατομμύριο Γάλλοι έχουν ήδη εμβολιαστεί

Must Read

Οι επιβάτες στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πρέπει να αποφεύγουν να μιλούν ο ένας στον άλλον ή στα κινητά τηλέφωνά τους, για να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού, σύμφωνα με τη Γαλλική Εθνική Ακαδημία Ιατρικής.

«Η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα μέσα μεταφοράς, όπου δεν είναι εφικτή η τήρηση των αποστάσεων, θα πρέπει να συνοδεύεται από ένα πολύ απλό προληπτικό μέτρο: αποφύγετε να μιλάτε και να τηλεφωνείτε», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Ακαδημία.

Ο Πατρίκ Μπερς, μέλος της Ακαδημίας Ιατρικής, είπε στο τηλεοπτικό κανάλι BFM TV της Γαλλίας, ότι «αν στο βαγόνι του μετρό επιβαίνουν τρεις άνθρωποι, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Όμως, αν ο ένας επιβάτης απέχει από τον άλλο μόλις δύο εκατοστά, έχει νόημα να μην συνομιλούν μεταξύ τους ή να μην μιλούν στο τηλέφωνο. Δεν είναι υποχρεωτικό, είναι μια σύσταση».

Η Ακαδημία, που ιδρύθηκε το 1820, δεν είναι επίσημο συμβουλευτικό όργανο της κυβέρνησης. Κάποιες φορές οι συστάσεις της αντιτίθενται στην επίσημη κυβερνητική πολιτική.

Πρόσφατα επέκρινε την πρόταση της γαλλικής κυβέρνησης να χρησιμοποιούν οι πολίτες μόνο χειρουργικές μάσκες και όχι υφασμάτινες όταν κυκλοφορούν σε δημόσιους χώρους, εκτιμώντας ότι «δεν στηρίζεται σε επιστημονικές αποδείξεις». Σύμφωνα με την Ακαδημία, το ύφασμα των μασκών που ράβονται στο σπίτι είναι αποτελεσματικό στο να σταματάει τον ιό, αρκεί να γίνεται σωστά η χρήση τους. Οι περισσότερες μολύνσεις, επισήμανε, σημειώνονται σε καταστάσεις όπου οι άνθρωποι βγάζουν τις μάσκες τους.

«Μια τέτοια αλλαγή στις συστάσεις για μια πρακτική με την οποία έχει εξοικειωθεί όλος ο πληθυσμός μπορεί να φανεί ακατανόητη και να αναζωπυρώσει τις αμφιβολίες για την ορθότητα των επίσημων πολιτικών», τόνισε.

Ένα εκατομμύριο Γάλλοι έχουν ήδη εμβολιαστεί

Ένα εκατομμύριο Γάλλοι έχουν ήδη εμβολιαστεί για την Covid-19, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ, σχεδόν έναν μήνα αφότου ξεκίνησε η εκστρατεία εμβολιασμού στη χώρα.

Ο Καστέξ ευχαρίστησε μέσω του Twitter το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και όλους εκείνους που «ένωσαν τις δυνάμεις» τους για να ξεκινήσει αυτή η εκστρατεία. Η κυβέρνηση είχε θέσει ως στόχο να εμβολιαστούν ένα εκατομμύριο Γάλλοι μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

Η υπουργός Βιομηχανίας Ανιές Πανιέρ-Ρινασέρ ανέφερε στο France Inter ότι ο επόμενος στόχος είναι να εμβολιαστούν 15 εκατομμύρια άνθρωποι μέχρι τον Ιούνιο. Εξέφρασε μάλιστα την πεποίθηση ότι ο αριθμός αυτό θα ξεπεραστεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This