«Κάρφωμα» Γερμανού Ευρωβουλευτή και στην Ελλάδα: «Η χρυσή βίζα φέρνει βρώμικο χρήμα από την πίσω πόρτα»

Στην προσέλκυση ξένων επενδυτών ακινήτων με κίνητρο την απόκτηση άδειας παραμονής στην Ελλάδα αναφέρεται η Handelsblatt

Must Read

Στην πρακτική των «χρυσών διαβατηρίων», που ακολουθείται και στην Ελλάδα, αναφέρεται δημοσίευμα της γερμανικής Handelsblatt, η οποία φιλοξενεί δηλώσεις του Γερμανού ευρωβουλευτή των Πρασίνων Σβεν Γκίγκολντ, ο οποίος εμφανίζεται επικριτικός.

«Τα πολιτικά δικαιώματα δεν πρέπει να γίνουν εμπόρευμα στα κράτη-μέλη» δήλωσε ο Γκίγκολντ και πρόσθεσε:  «Ένα ‘χρυσό διαβατήριο’ φέρνει βρώμικο χρήμα από την πίσω πόρτα».

Το άρθρο αναφέρεται και στη διαδικασία επί παραβάσει της Κομισιόν το περασμένο φθινόπωρο σε βάρος της Κύπρου και της Μάλτας για αθέμιτες πρακτικές. «Η Ευρώπη πρέπει να σταματήσει να εξαπατάται» αναφέρει ο Γκίγκολντ και σχολιάζει ότι δεν κατανοεί την «επίμονη σιωπή του Βερολίνου».

Για την περίπτωση της Ελλάδας η Handelsblatt αναφέρει: «Ήδη από την άφιξη στον χώρο αποσκευών στο αεροδρόμιο Αθηνών καλωσορίζονται οι επισκέπτες ως εξής: ‘Aποκτήστε την κατοικία σας στην Ελλάδα’, γράφουν μεγάλα πλακάτ όχι μόνο στα Αγγλικά αλλά και στα Κινέζικα. Όποιος επενδύει τουλάχιστον 250.000 ευρώ σε ακίνητο στην Ελλάδα, λαμβάνει άδεια παραμονής και επιπλέον “χρυσή βίζα“. Το έγγραφο αυτό δίνει το δικαίωμα ταξιδιών εντός των 25 χωρών Σένγκεν (…) Xιλιάδες αντίστοιχες άδειες παραμονής έχουν ήδη εκδοθεί, δισεκατομμύρια ξένου χρήματος έχουν εισρεύσει στη χώρα (…) H Aθήνα θέλει τώρα να επεκτείνει μάλιστα το πρόγραμμα. Έτσι ακόμη κι όποιος επενδύσει 400.000 ευρώ σε ελληνικές μετοχές ή κρατικά ομόλογα μπορεί να λάβει “χρυσή βίζα”. Η προέλευση των χρημάτων και το προφίλ των επενδυτών θα πρέπει να εξετάζεται προσεκτικά, διαβεβαιώνουν κύκλοι της ελληνικής κυβέρνησης».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This