Κυριακή 25/7/2021

«Κάρφωμα» Γερμανού Ευρωβουλευτή και στην Ελλάδα: «Η χρυσή βίζα φέρνει βρώμικο χρήμα από την πίσω πόρτα»

Στην προσέλκυση ξένων επενδυτών ακινήτων με κίνητρο την απόκτηση άδειας παραμονής στην Ελλάδα αναφέρεται η Handelsblatt

Στην πρακτική των «χρυσών διαβατηρίων», που ακολουθείται και στην Ελλάδα, αναφέρεται δημοσίευμα της γερμανικής Handelsblatt, η οποία φιλοξενεί δηλώσεις του Γερμανού ευρωβουλευτή των Πρασίνων Σβεν Γκίγκολντ, ο οποίος εμφανίζεται επικριτικός.

«Τα πολιτικά δικαιώματα δεν πρέπει να γίνουν εμπόρευμα στα κράτη-μέλη» δήλωσε ο Γκίγκολντ και πρόσθεσε:  «Ένα ‘χρυσό διαβατήριο’ φέρνει βρώμικο χρήμα από την πίσω πόρτα».

Το άρθρο αναφέρεται και στη διαδικασία επί παραβάσει της Κομισιόν το περασμένο φθινόπωρο σε βάρος της Κύπρου και της Μάλτας για αθέμιτες πρακτικές. «Η Ευρώπη πρέπει να σταματήσει να εξαπατάται» αναφέρει ο Γκίγκολντ και σχολιάζει ότι δεν κατανοεί την «επίμονη σιωπή του Βερολίνου».

Για την περίπτωση της Ελλάδας η Handelsblatt αναφέρει: «Ήδη από την άφιξη στον χώρο αποσκευών στο αεροδρόμιο Αθηνών καλωσορίζονται οι επισκέπτες ως εξής: ‘Aποκτήστε την κατοικία σας στην Ελλάδα’, γράφουν μεγάλα πλακάτ όχι μόνο στα Αγγλικά αλλά και στα Κινέζικα. Όποιος επενδύει τουλάχιστον 250.000 ευρώ σε ακίνητο στην Ελλάδα, λαμβάνει άδεια παραμονής και επιπλέον “χρυσή βίζα“. Το έγγραφο αυτό δίνει το δικαίωμα ταξιδιών εντός των 25 χωρών Σένγκεν (…) Xιλιάδες αντίστοιχες άδειες παραμονής έχουν ήδη εκδοθεί, δισεκατομμύρια ξένου χρήματος έχουν εισρεύσει στη χώρα (…) H Aθήνα θέλει τώρα να επεκτείνει μάλιστα το πρόγραμμα. Έτσι ακόμη κι όποιος επενδύσει 400.000 ευρώ σε ελληνικές μετοχές ή κρατικά ομόλογα μπορεί να λάβει “χρυσή βίζα”. Η προέλευση των χρημάτων και το προφίλ των επενδυτών θα πρέπει να εξετάζεται προσεκτικά, διαβεβαιώνουν κύκλοι της ελληνικής κυβέρνησης».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ