Ο δράστης του μακελειού σταμάτησε στο Ελ Πάσο γιατί… πεινούσε και «διψούσε» για αίμα!

Ο άνδρας «ιππότης» και η νεαρή μητέρα «ασπίδα» για το βρέφος της

Must Read

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες για το μακελειό στο Ελ Πάσο τόσο για το δράστη όσο και για τα θύματά του έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Ο Πάτρικ Κρούσιους, που σκόρπισε τον θάνατο σε 22 ανθρώπους στο εμπορικό κέντρο της πόλης, επέλεξε τον συγκεκριμένο χώρο μάλλον τυχαία. Όπως προέκυψε από τις ανακρίσεις, ο 21χρονος μακελάρης αποφάσισε να σταματήσει εκεί, μετά από δέκα ώρες οδήγησης, επειδή… πεινούσε!

Ο Κρούσιους ξεκίνησε την οδήγηση από το Ντάλας, όπου έμενε με τον παππού και τη γιαγιά του επειδή ήταν άνεργος. Ο δράστης ξεκίνησε με σκοπό να δολοφονήσει, αλλά σταμάτησε στα Walmart στο Ελ Πάσο μάλλον μόνο και μόνο επειδή πεινούσε. Βέβαια, εν συνεχεία πήρε το όπλο του και δολοφόνησε όποιον έβρισκε μπροστά του

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Ελ Πάσο, Γκρεγκ Άλεν, είπε στους εκπροσώπους του Τύπου ότι αρχικά ο Κρούσιους είχε χαθεί στην περιοχή και έψαχνε να φάει. Έτσι σταμάτησε στο εμπορικό κατάστημα και άρχισε να πυροβολεί τον κόσμο. Εν τω μεταξύ, ο 21χρονος είχε κανονικά άδεια οπλοφορίας, καθώς το όπλο αποδείχθηκε πως ήταν νόμιμα αγορασμένο.

Ο νεαρός δράστης είχε δείξει με το μανιφέστο του πως απεχθάνεται τους ισπανόφωνους και θεωρεί πως είναι ο λόγος που δεν υπάρχουν δουλειές για τους γηγενείς Αμερικανούς. Κι ο ίδιος ήταν άνεργος τους τελευταίους πέντε μήνες…

Την ίδια ώρα, η αναγνώριση των θυμάτων έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Μόνο μία σορό δεν έχουν καταφέρει ως τώρα να ταυτοποιήσουν οι αστυνομικοί. Τα θύματα είναι: ένας Γερμανός, 13 Αμερικανοί και 7 Μεξικανοί, με το τελευταίο θύμα να μένει να μαθευτεί η ταυτότητά του.

Νεαρή μητέρα έγινε ασπίδα για να σώσει το βρέφος της

Όσον αφορά τα θύματα της επίθεσης, συγκλονίζει η ιστορία της 25χρονης μητέρας τριών παιδιών, Τζόρνταν Ανκόντο, που έγινε ασπίδα για να προστατέψει το μόλις δύο μηνών βρέφος της, με το οποίο βρισκόταν στο Wallmart την ώρα που ο δολοφόνος άνοιξε πυρ μέσα στο πλήθος.

Όπως είπε η αδελφή της στα αμερικανικά δίκτυα, «είπαν ότι το μωρό είχε αρκετά κατάγματα, γεγονός που καταδεικνύει ότι η Τζόρνταν έπεσε πάνω του, χρησιμοποιώντας το σώμα της ως ασπίδα, για να το προστατέψει».  Ο γαμπρός της, ωστόσο, δεν κατάφερε να γλιτώσει. Για ώρες μετά δεν είχε δώσει σημεία ζωής και κάποια στιγμή επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του.

Υπέκυψε στα τραύματά του ο άνδρας που μπήκε μπροστά για να «φάει» τη σφαίρα αντί της γυναίκας του

Ο «ιππότης», που έβαλε το σώμα του μπροστά από κείνο της γυναίκας του, προκειμένου να την προστατεύσει και να δεχθεί τη σφαίρα που κατευθυνόταν με ασύλληπτη ταχύτητα προς τα εκείνη, δεν κατάφερε να επιβιώσει.

Ο Χουάν δε Διός Βελάσκες, 77 ετών, είχε μετεγκατασταθεί πριν από έξι μήνες στο Ελ Πάσο, μαζί με την σύζυγό του, Εστέλα Νικολάσα, από τη Σιουδάδ Χουάρες, στην άλλη πλευρά των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού. Το πρωί του Σαββάτου, το ζευγάρι πήγε να ψωνίσει, όπως συνήθιζε. Κατά τη διάρκεια του μακελειού, εκείνος φέρθηκε ως… ιππότης και μπήκε μπροστά στην καλή του, όταν άρχισε η βροχή από σφαίρες, με αποτέλεσμα να χτυπηθεί στην πλάτη.

«Δεν μπορούσε να αγωνιστεί άλλο, η καρδιά του άρχισε να σταματά», ανέφερε η Ιδάλι Βελάσκες, μια ανιψιά του, στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Η γυναίκα του, η Εστέλα, που χτυπήθηκε στο στομάχι από σφαίρα που διαπέρασε τον Χουάν, χειρουργήθηκε και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση».

Ο ηλικιωμένος υποβλήθηκε σε πολλές χειρουργικές επεμβάσεις στο Ιατρικό Κέντρο Ντελ Σολ του Ελ Πάσο, καθώς η σφαίρα χτύπησε ζωτικά όργανα, είπε άλλη ανιψιά του, η Νόρμα Ράμος.

Σε βάρος του δράστη της επίθεσης, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 22 ανθρώπους στο Ελ Πάσο, στις νότιες ΗΠΑ, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονίες κατά συρροή και από πρόθεση με επιβαρυντικές περιστάσεις.

(Φωτογραφίες του αμερικάνικου CNN)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This