Ρωσία: Νεκροί, τραυματίες και αυξημένη ραδιενέργεια από έκρηξη σε πεδίο δοκιμών πυραύλων

Must Read

Δύο νεκροί και έξι τραυματίες είναι ο απολογισμός της έκρηξης που σημειώθηκε σε  πυραυλοκινητήρα υγρού καυσίμου πυραύλου σε πεδίο δοκιμών στην περιοχή του Αρχάγγελσκ, ενώ τα επίπεδα ραδιενέργειας για μισή ώρα περίπου, ήταν τριπλάσια του επιτρεπόμενου ορίου στην ρωσική πόλη Σεβεροντβίνσκ, στην βόρεια Ρωσία, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Εξαιτίας του συμβάντος τραυματίσθηκαν, σε διαφορετικό βαθμό ο καθένας, έξι εκπρόσωποι του υπουργείου Άμυνας και της κατασκευάστριας βιομηχανίας. Δύο ειδικοί υπέκυψαν στα τραύματα τους. Όλοι οι τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Δεν έγινε απομάκρυνση των κατοίκων

Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, επικαλούμενο δήλωση της εκπροσώπου των τοπικών αρχών Ξένια Γιούντινα μετέδωσε ότι «για ένα μικρό χρονικό διάστημα στις 12 η ώρα παρατηρήθηκε αύξηση στα επίπεδα ραδιενέργειας στην πόλη Σεβεροντβίνσκ».

Ο κυβερνήτης της περιοχής του Αρχάνγκελσκ, Ίγκορ Ορλόφ δήλωσε ότι δεν κρίθηκε αναγκαίο να απομακρυνθούν οι κάτοικοι του Σεβεροντβίνσκ, καθώς τα επίπεδα ραδιενέργειας «εξομαλύνθηκαν» πλήρως.

Στο πεδίο δοκιμών που σημειώθηκε το συμβάν έφθασαν υπηρεσίες πρώτων βοηθειών της αεροπορίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This