Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021

Μ.Βρετανία: 14 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στην απόλυτη φτώχεια

Νέα έκθεση του ΟΗΕ αποκαλύπτει πως η λιτότητα έχει οδηγήσει εκατομμύρια Βρετανούς στη φτώχεια και καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι δρα «βάσει ιδεολογίας» και κατά παράβαση των υποχρεώσεων της σύμφωνα με τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Η έκθεση συντάχθηκε έπειτα από μια αποστολή 12 ημερών στη Μεγάλη Βρετανία, ο αρμόδιος του ΟΗΕ Φίλιπ Άλστον διαπίστωσε πως το ένα πέμπτο του πληθυσμού ζει σε κατάσταση φτώχιας.

Η Τερέζα Μέι και το «τέρας» της οικονομίας

Το κλίμα στη Βρετανία είναι «βαρύ». Από τη μία πλευρά το γνωστό Brexit και η δυσκολία διαχείρισης του από την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, και από την άλλη πλευρά η νέα έκθεση του ΟΗΕ «χτυπάει» αλύπητα την πολιτικό. «Σχεδόν το 40% των παιδιών θα αναγκαστούν να ζήσουν σε κατάσταση φτώχειας ως το 2021. Οι τράπεζες τροφίμων εξαπλώνονται, την ίδια στιγμή που ο αριθμός των αστέγων αυξάνεται μέρα με τη μέρα» αναφέρει χαρακτηριστικά η έρευνα του ΟΗΕ. Οι συντηρητικοί που βρίσκονται στην εξουσία κατηγορούνται για κατάφωρη παραβίαση των υποχρεώσεων αναφορικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως αναφέρει η έκθεση «η κυβέρνηση παραμένει σε κατάσταση άρνησης».

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ