Υεμένη: 40 νεκροί και 260 τραυματίες στις συγκρούσεις στο Άντεν

Must Read

Συνεχίζονται από την Πέμπτη οι συγκρούσεις ανάμεσα σε αυτονομιστές μαχητές και στρατιώτες της κυβέρνησης της Υεμένης στη νότια πόλη του Άντεν, έχοντας στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 40 ανθρώπους ενώ 260 έχουν τραυματισθεί, μεταξύ των οποίων πολλοί άμαχοι, ανακοίνωσε σήμερα το Γραφείο του ΟΗΕ για Ανθρωπιστικές Υποθέσεις.

«Με πόνο διαπιστώνουμε πως στη διάρκεια της Αΐντ αλ-Άντχα, οι οικογένειες θρηνούν τον θάνατο συγγενών τους αντί να γιορτάζουν (αυτή τη γιορτή) με ειρήνη και αρμονία» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λιζ Γκραντέ, συντονίστρια του ΟΗΕ για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις στην Υεμένη.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 40 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 260 τραυματισθεί από τις 8 Αυγούστου», μεταξύ των οποίων πολλοί άμαχοι, πρόσθεσε.

Δεν είναι ξεκάθαρα τα αίτια

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, που διαχειρίζονται ένα νοσοκομείο του Άντεν, είχαν δηλώσει νωρίτερα ότι μέσα σε 24 ώρες δέχθηκαν 119 τραυματίες.

«Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις βρίσκονται επί του πεδίου και συνεχίζουν να λειτουργούν», πρόσθεσε η Γκραντέ.

Οι συνθήκες υπό τις οποίες ξέσπασαν οι εχθροπραξίες παραμένουν συγκεχυμένες, όμως αυτονομιστές αξιωματούχοι κατηγόρησαν το ισλαμιστικό κόμμα Αλ-Ισλάχ ότι σκότωσε έναν διοικητή της δύναμης «Ζώνη Ασφαλείας» που υποστηρίζει την υπόθεσή τους. Όμως σύμφωνα μ’ αυτούς, το Αλ-Ισλάχ έχει διεισδύσει στην κυβέρνηση του προέδρου Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This