Πέμπτη 17/6/2021

Με τραύματα στο πρόσωπο και προκλητικός εμφανίστηκε στο δικαστήριο ο δράστης της επίθεσης σε τζαμί

Ο άνδρας που φέρεται να άνοιξε πυρ έξω από τζαμί στο Όσλο εμφανίστηκε χαμογελαστός στο δικαστήριο με τραύματα στο πρόσωπο, αποφεύγοντας να μιλήσει στους δημοσιογράφους.

Ο άνδρας, που είναι ύποπτος ότι πυροβόλησε εναντίον ανθρώπων μέσα σε ένα τζαμί το Σάββατο έξω από το Οσλο και ότι σκότωσε την ετεροθαλή αδελφή του, εμφανίσθηκε σήμερα στο δικαστήριο με μώλωπες στα μάτια και τραύματα στο πρόσωπο και τον αυχένα.

Η αστυνομία επιδιώκει ο Φίλιπ Μανσχάους να παραμείνει προφυλακισμένος για τέσσερις εβδομάδες ως ύποπτος για φόνο και για παραβίαση της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας, κάτι για το οποίο ο δικαστής αναμένεται να αποφανθεί μέσα στη μέρα. Ο Μανσχάους, ο οποίος χαμογέλασε στους φωτογράφους, δεν παραδέχεται οποιοδήποτε έγκλημα, είχε δηλώσει νωρίτερα η συνήγορός του.

Ζητούν να παραμείνει υπό κράτηση

«Κάνει χρήση του δικαιώματός του να μην ανακριθεί», δήλωσε στο Ρόιτερ η συνήγορός του, η Ούνι Φρις. «Δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ενοχή».

«Η εισαγγελική αρχή θα ζητήσει το πρόσωπο που κατηγορείται να παραμείνει υπό κράτηση για τέσσερις εβδομάδες και να του επιβληθεί απαγόρευση των επισκέψεων και της επικοινωνίας, να μην έχει πρόσβαση στα μέσα ενημέρωσης και να κρατηθεί σε απομόνωση», αναφέρει σε δήλωσή της η αστυνομία. «Η έρευνα εξακολουθεί να βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και ο ύποπτος δεν έχει κάνει καμιά δήλωση στην αστυνομία».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ