Παρασκευή 18/6/2021

«Έβρεξε» θραύσματα μετά την απογείωση αεροπλάνου

Ένα ασυνήθιστο περιστατικό τάραξε τη Ρώμη και από θαύμα δεν καταγράφηκαν τραυματισμοί.

Οι κάτοικοι της περιοχής Isola Sacra, που βρίσκεται στη Ρώμη, είδαν κομμάτια αεροπλάνου που άρχισαν να πέφτουν σαν «σφαίρες» από ένα Boeing 737 που απογειώθηκε από την ιταλική πόλη.

Το περιστατικό διερευνά η ιταλική αεροπορία, μετά από αναφορές δεκάδων ντόπιων κατοίκων που είδαν εκατοντάδες κομμάτια θραυσμάτων να πέφτουν από ένα αεροσκάφος της Norwegian Airlines μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης το Σάββατο.

Ένας μάρτυρας δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα «Il Messaggero»: «Ήταν σαν σφαίρες. Το πουκάμισό μου πήρε φωτιά». Τα περισσότερα κομμάτια έπεσαν γύρω από την περιοχή Isola Sacra και κατέστρεψαν τους κήπους μπροστά στα έκπληκτα μάτια των κατοίκων.

Σύμφωνα με τις δημοτικές πηγές, 25 αυτοκίνητα και 12 σπίτια υπέστησαν ζημιές. Ένας 54χρονος άνδρας χτυπήθηκε από ένα θραύσμα, αλλά δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Όπως δήλωσε, ένιωσε «τυχερός που είναι ζωντανός».

Όπως ανακοινώθηκε από την εταιρία το αεροσκάφος που είχε προορισμό το Λος Άντζελες αναγκάστηκε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο του Fiumicino «λόγω ενδείξεων τεχνικής βλάβης ενός από τους κινητήρες του».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ