Δευτέρα 10/5/2021

Φιναλίστ για το Πούλιτζερ ο δημοσιογράφος με τις αποκαλύψεις για το Noor1

Συγκλόνισε τους κριτές η έρευνα που κάποιοι στην Ελλάδα έθαψαν!

Ο φιναλιστ του Breakthrough Award 2021 του ιδρύματος Pulitzer είναι ο ανεξάρτητος δημοσιογράφος Alexander Clapp για το άρθρο στο περιοδικό The New Republic με τίτλο «The Vampire Ship». Την εκπληκτική έρευνα με τις μεγάλες αποκαλύψεις για το Noor1, το πλοίο με την τουρκική ηρωίνη και την διαπλοκή σε Ελλάδα – Τουρκία με αποτέλεσμα την μερική συγκάλυψη της υπόθεσης.
Αυτό το αφιέρωμα εντυπωσίασε τους κριτές του ιδρύματος με την αφηγηματική πλοκή του που παραπέμπει σε θρίλερ και ξεδιπλώνει έναν περίπλοκο ιστό διαφθοράς και εγκλήματος στην Τουρκία, την Ελλάδα και τη Μέση Ανατολή.
Η έρευνα του Clapp διήρκησε έναν χρόνο, με πολλά ταξίδια μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Πήρε συνέντευξη από περισσότερους από 100 μάρτυρες και εξασφάλισε νομικά έγγραφα, συμβόλαια αποστολής, μαρτυρίες αστυνομίας και πολλά άλλα για να παράσχει τον πληρέστερο απολογισμό μιας κολοσσιαίας υπόθεσης ναρκωτικών. Ήταν η κύρια ιστορία στο τεύχος Οκτωβρίου 2020 του περιοδικού.

Ο Alexander Clapp

Και όμως αυτή η εκπληκτική έρευνα που αφορά άμεσα την Ελλάδα και θα έπρεπε να έχει προκαλέσει την άμεση παρέμβαση των αρχών, κυριολεκτικά αποσιωπήθηκε.

Όχι φυσικά για το newsbreak.gr το οποίο είχε μεταφράσει το αφιέρωμα και το είχε δημοσιεύσει. Διαβάστε το ολόκληρο εδώ: Noor1: Τρομερές αποκαλύψεις αμερικανικού περιοδικού για την ηρωΐνη του Ερντογάν και τους Έλληνες εγκεφάλους

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ