Υπό κράτηση ο ύποπτος για τη φωτιά στο Γκραν Κανάρια

Must Read

Ο άνδρας, που φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά στο ισπανικό νησί Γκραν Κανάρια, τέθηκε σήμερα υπό προσωρινή κράτηση, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο μια δικαστική πηγή.

«Κατηγορείται για πρόκληση πυρκαγιάς και (η δικαστής) διέταξε την προφυλάκισή του» επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος τύπου της δικαστικής αρχής των Καναρίων Νήσων, που διευκρίνισε ότι «προς το παρόν εξετάζεται μονάχα το σενάριο της αμέλειας», ως αιτία της φωτιάς.

Να θυμίσουμε ότι ο άνδρας συνελήφθη το Σάββατο.

Φόβοι αναζωπύρωσης

Η φωτιά, που ξεκίνησε, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, από ένα μηχάνημα συγκόλλησης στην κωμόπολη Αρτενάρα, έχει ήδη κάψει σχεδόν 15.000 στρέμματα δασικής γης.

Σήμερα το απόγευμα τοπική ώρα, δεν είχε επεκταθεί περαιτέρω, εντούτοις, οι πυροσβέστες δεν έχουν καταφέρει προς το παρόν να την θέσουν υπό έλεγχο και ο φόβος της αναζωπύρωσης είναι υπαρκτός, στην περίπτωση που ενισχυθούν οι άνεμοι, ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών των Καναρίων.

«Εάν οι προβλέψεις των μετεωρολόγων (ότι δεν θα ενισχυθούν οι άνεμοι) επιβεβαιωθούν απόψε, η πυρκαγιά θα μπορούσε να έχει τεθεί υπό έλεγχο αύριο το πρωί» υπογράμμισε ο πρόεδρος της αυτόνομης κοινότητας Άνχελ Βίκτορ Τόρες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι περίπου 1000 κάτοικοι των χωριών, στο εσωτερικό του νησιού, που χρειάστηκε να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, μπόρεσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, όμως οι τουριστικές εκδρομές δεν πραγματοποιούνται στη νήσο, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου της περιφερειακής κυβέρνησης των Κανάριων Νησών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συναγερμός στον Ασπρόπυργο: Νεκρός 40χρονος μετά από καυγά

Φέρει βαριές κακώσεις σε όλο του το σώμα

More Articles Like This