Γιατί κατηγορείται ο διάσημος τενόρος Ντομίνγκο από οκτώ γυναίκες…

Must Read

Καταγγελίες-σοκ, τις οποίες οι γνώστες χαρακτηρίζουν, ωστόσο, «κοινό μυστικό»  ήρθαν πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας. Ο διάσημος τενόρος, Πλάθιντο Ντομίνγκο, κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση από οκτώ τραγουδίστριες της όπερας και μία χορεύτρια, οι οποίες ισχυρίζονται ότι παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά από τον Ισπανό λυρικό τραγουδιστή, σε διάφορες περιστάσεις, από το 1980 και μετά.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι παρενοχλήσεις έλαβαν χώρα σε διάφορους χώρους εκδηλώσεων, αλλά και σε όπερες, όπου ο Ντομίνγκο κατείχε υψηλόβαθμες θέσεις. Επίσης, ακόμα έξι γυναίκες καταγγέλλουν ότι ο Ντομίνγκο, ο οποίος από το 1962 ζει με τη δεύτερη σύζυγό του, σοπράνο Μάρτα Ορνέλας, τις έκανε να νιώθουν πολύ άσχημα εξαιτίας των ερωτικών του προτάσεων.

Τις καταγγελίες των γυναικών έρχονται να ενισχύσουν και εκατοντάδες άνθρωποι από τον χώρο της όπερας, που υποστηρίζουν ότι υπήρξαν μάρτυρες της ανάρμοστης σεξουαλικής συμπεριφοράς του Ντομίνγκο προς νεότερες γυναίκες. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Associated Press, η απρεπής συμπεριφορά του αποτελεί κοινό μυστικό στον κόσμο της όπερας.

Ο ίδιος ο τενόρος, που σήμερα είναι 78 ετών, αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήματα που του έθεσε το πρακτορείο ειδήσεων σχετικά με την υπόθεση. Ωστόσο, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «οι ισχυρισμοί από άτομα που δεν κατονομάζονται, για συμβάντα που χρονολογούνται ακόμα και πριν από 30 χρόνια, είναι πολύ ανησυχητικοί και, έτσι όπως παρουσιάζονται, ανακριβείς. Είναι εξαιρετικά επώδυνο να μαθαίνω ότι μπορεί να στενοχώρησα ή να έκανα να νιώθουν άσχημα κάποιες γυναίκες, ασχέτως του πόσο παλιά συνέβη αυτό και παρά τις άριστες προθέσεις μου. Πιστεύω ότι όλες οι κοινωνικές συναναστροφές και σχέσεις μου ήταν καλοδεχούμενες και συναινετικές. Οι άνθρωποι που με γνωρίζουν ή που συνεργάστηκαν μαζί μου ξέρουν πως δεν είμαι κάποιος που θα μπορούσε να τους προκαλέσει εκουσίως βλάβη, να τους προσβάλει ή να τους φέρει σε δυσχερή θέση».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», μια γυναίκα υποστηρίζει ότι ο Ντομίνγκο έβαλε το χέρι του κάτω από τη φούστα της, ενώ τρεις άλλες τον κατηγορούν ότι τις φίλησε στο στόμα διά της βίας, μέσα σε ένα καμαρίνι, σε ένα ξενοδοχείο και κατά τη διάρκεια γεύματος. Επτά από τις γυναίκες, που τον κατηγορούν, επισημαίνουν ότι η σταδιοδρομία τους επλήγη εξαιτίας της αντίστασης κατά την παρενόχληση, ενώ κάποιες άλλες λένε ότι οι λυρικοί ρόλοι που τους υποσχέθηκε δεν υλοποιήθηκαν ποτέ.

Ωστόσο, μόνο μία γυναίκα, η μεσόφωνος Πατρίσια Βολφ, συμφώνησε να χρησιμοποιηθεί το όνομά της στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί το Associated Press σχετικά με τη σεξουαλική παρενόχληση από τον Πλάθιντο Ντομίνγκο. Οι υπόλοιπες καταγγέλλουσες προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, καθώς εργάζονται στον χώρο και φοβούνται.

Η όπερα του Λος Άντζελες, γενικός διευθυντής της οποίας είναι ο Πλάθιντο Ντομίνγκο, γνωστοποίησε ότι «θα αναθέσει σε δικηγόρο να ερευνήσει τις ανησυχητικές κατηγορίες» σε βάρος του περίφημου μουσικού.

«Πιστεύουμε ότι οι εργαζόμενοι και οι καλλιτέχνες πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό και να νιώθουν ασφαλείς στο εργασιακό περιβάλλον τους» επισημαίνεται στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η όπερα, μετά τη δημοσίευση της έρευνας του Associated Press.

Όλες οι παθούσες κατήγγειλαν περίπου τα ίδια πράγματα, ότι δηλαδή ο τενόρος τις καλούσε αργά το βράδυ και τους ζητούσε να συναντηθούν αμέσως, προκειμένου να τις συμβουλεύσει για την καριέρα τους.

Όπως λένε οι ίδιες, ενθαρρύνθηκαν να καταγγείλουν αυτά που υπέστησαν χάρη στο κίνημα #MeToo, που γεννήθηκε μετά τις καταγγελίες γυναικών για σεξουαλική κακοποίηση από τον κινηματογραφικό παραγωγό Χάρβεϊ Ουάινσταϊν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This