5/10/2022

Το Σύνδρομο της Αβάνας: Εκατοντάδες αμερικανοί διπλωμάτες και πράκτορες, θύματα «άγνωστου όπλου»;

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

μια μυστηριώδης διαταραχή που πλήττει δεκάδες αμερικανούς διπλωμάτες και πράκτορες...

Όταν ο Mike Beck ανέπτυξε μια σπάνια μορφή Πάρκινσον κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ήταν θύμα ενός όπλου υψηλής τεχνολογίας. Και εάν αυτές οι επιθέσεις εντοπίζονταν στις διπλωματικές αποστολές των ΗΠΑ στην Κούβα, την Κίνα και αλλού, πάντα όμως εκτός συνόρων, τώρα εντοπίστηκαν και στην Ουάσινγκτον!

Όταν εμφανίστηκαν οι πρώτες αναφορές για μια μυστηριώδη διαταραχή που πλήττει δεκάδες αμερικανούς διπλωμάτες στην Κούβα, η αντίδραση του Mike Beck ήταν «ανακούφιση».

Ο Μπεκ, ένας συνταξιούχος αξιωματικός της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA), βρισκόταν στο σπίτι του στο Μέριλαντ, διαβάζοντας τις ειδήσεις της ημέρας στον υπολογιστή του όταν είδε την ιστορία με τα δεκάδες μέλη Αμερικανικών διπλωματικών αποστολών αλλά και μυστικών υπηρεσιών να υποφέρουν από την ίδια μυστηριώδη νόσο που υπέφερε και εκείνος.

Ο Μπεκ δήλωσε στην Γκάρντιαν ότι πλεόν σταμάτησε να νιώθει «τρελός»: «Ένιωσα άσχημα για τα θύματα, αλλά σκέφτηκα: Τώρα δεν είμαι πλέον ένας. Είμαι ένας από τους πολλούς. »

Ο Μπεκ αναγκάστηκε να συνταξιοδοτηθεί στα τέλη του 2016 λόγω μιας σπάνιας μορφής νόσου του Πάρκινσον, ενώ είχε στοιχεία, που παρέχονται από την NSA και τη CIA, ότι θα μπορούσε να ήταν το θύμα μιας σκόπιμης επίθεσης από όπλο «μικροκυμάτων» ή «υπερήχων».

Μετά από χρόνια μοναχικής πάλης, τώρα αισθάνεται δικαιωμένος. Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Εθνική Ακαδημία Επιστημών δημοσίευσε μια έκθεση που διαπίστωσε ότι οι αιφνίδιες νόσοι των αξιωματούχων της CIA και του υπουργείου Εξωτερικών που επηρεάστηκαν από το «σύνδρομο Αβάνας» στην Κούβα, την Κίνα και αλλού, πιθανότατα ήταν τα «αποτελέσματα της κατευθυνόμενης, παλμικής ενέργειας ραδιοσυχνοτήτων».

Έπειτα από χρόνια υποβάθμισης των αναφορών και αποτυχίας να παράσχει κατάλληλη ιατρική περίθαλψη στα θύματα, η Ουάσινγκτον ανησυχεί τώρα σαφώς για τις επιπτώσεις των επιθέσεων. Η Δημοκρατική και Ρεπουμπλικανική ηγεσία στην επιτροπή πληροφοριών της Γερουσίας υπέβαλε διμερή δήλωση την Παρασκευή, λέγοντας: «Αυτό το μοτίβο επίθεσης στους συμπολίτες μας που υπηρετούν την κυβέρνησή μας φαίνεται να αυξάνεται».

Η δήλωση ήρθε την επόμενη ημέρα από τον Λευκό Οίκο που ανέφερε ότι εξετάζει «ανεξήγητα περιστατικά υγείας» μετά από αναφορές ότι δύο από τους αξιωματούχους του είχαν στοχοποιηθεί ακόμα και στην περιοχή της Ουάσιγκτον.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Με νέο διάταγμα ο Πούτιν διορθώνει τις οδηγίες για τη μερική επιστράτευση

Η CIA και το υπουργείο Εξωτερικών έχουν συστήσει ειδικές ομάδες για να ερευνήσουν και αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα ότι το Πεντάγωνο ξεκίνησε τη δική του έρευνα για ύποπτες «επιθέσεις όπλων μικροκυμάτων» σε αμερικανικά στρατεύματα στη Μέση Ανατολή.

Ο ανώτερος διευθυντής του δυτικού ημισφαιρίου στο συμβούλιο εθνικής ασφάλειας, Juan Gonzalez, εξέφρασε ανησυχία για τον παρατεταμένο κίνδυνο για τους αμερικανούς διπλωμάτες από όπλα μικροκυμάτων στην Κούβα, σε συνέντευξή του στο CNN. Στο ισπανόφωνο CNN όμως, γεγονός που προξένησε απορίες. Σαν κάποιοι να μην θέλουν να δώσουν δημοσιότητα σε ένα τόσο σημαντικό θέμα, στο ευρύ αμερικανικό κοινό.

Η πραγματικότητα είναι ότι αυτό ήταν ένα ζήτημα που απασχολεί NSA, CIA και FBI εδώ και δεκαετίες…
Η υπόθεση του πράκτορα Beck όμως χρονολογείται δύο δεκαετίες νωρίτερα.  Επιβεβαιώνοντας έτσι ότι τέτοια όπλα είχαν αναπτυχθεί από τους αντιπάλους της Αμερικής εδώ και δεκαετίες…

Αυτό εγείρει περισσότερα ερωτήματα σχετικά με το γιατί η CIA και το υπουργείο Εξωτερικών ήταν τόσο απρόθυμα να πιστέψουν ότι οι ίδιοι οι αξιωματικοί τους θα μπορούσαν να βάλλονται από τέτοια όπλα, όταν πλεόν οι υποθέσεις στην Κούβα και μετά στην Κίνα το 2018 και αλλού σε όλο τον κόσμο, ήταν πάρα πολλές για να κρυφτούν κάτω από το χαλί.

Σύμφωνα μάλιστα με επίσημη θέση της NSA από έγγραφο που αποχαρακτηρίστηκε το 2014, αποδείχτηκε η παραδοχή ότι οι αντίπαλοι της Αμερικής κατέχουν όπλα που μπορούν να σκοτώνουν μακροπρόθεσμα στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών, χωρίς μάλιστα να αφήνουν ίχνη.

«Οι υπηρεσίες πληροφοριών του 2012 έδειξαν ότι αυτό το όπλο έχει σχεδιαστεί για να «βομβαρδίζει» τους χώρους διαβίωσης ενός στόχου με μικροκύματα, προκαλώντας πολλές φυσικές επιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός κατεστραμμένου νευρικού συστήματος.»

Ο Μπεκ δεν επιτρέπεται να ονομάσει την «εχθρική χώρα» που επισκέφτηκε το 1996, αλλά είπε ότι αυτός και ένας συνάδελφός του, ο Τσαρλς «Τσακ» Γκούμπετε, είχαν πάει για να βεβαιωθούν ότι ένα υπό κατασκευή διπλωματικό κτίριο των ΗΠΑ δεν είχε «παγιδευτεί» από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

Κατά την άφιξή τους μάλιστα, αυτός και ο Γκούμπετε συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο και στη συνέχεια παρέμειναν σε γειτονικά δωμάτια σε ένα φτηνό ξενοδοχείο μετά την απελευθέρωσή τους.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Δολοφόνησε την έγκυο φίλη της και της άρπαξε το μωρό μέσα από την κοιλιά

Θεωρείται πιθανό ακόμα και να χρησιμοποιήθηκαν ως πειραματόζωα για το συγκεκριμένο όπλο, καθώς έμειναν όλη τη νύχτα σε δωμάτια που τα χωρίζει μόνο ένας τοίχος. Θα μπορούσαν λοιπόν να έχουν βληθεί από ένα όπλο μικροκυμάτων ή υπερήχων ολόκληρη τη νύχτα.

Το πιο συγκλονιστικό όμως είναι ότι ο συνταξιούχος πλέον πράκτορας, μαζί με τον συνεργάτη του, εντόπισαν μία περίεργη συσκευή σε παρακείμενο κτίριο των υπό ανέγερση αμερικανικών διπλωματικών εγκαταστάσεων. Ανέφεραν μάλιστα το γεγονός στους προϊσταμένους τους αφήνοντας την συσκευή στη θέση της.
Την επόμενη μέρα, τους δόθηκε ένα μήνυμα από έναν τοπικό σύνδεσμο που συνεργάστηκε με τους Αμερικανούς ότι οι αρχές της χώρας, «είδαν τι κάνατε και αυτό δεν ήταν καλό».

Την επόμενη μέρα μετά την διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο, ο Μπεκ αντιμετώπιζε πλήρη ατονία, πονοκεφάλους και έλλειψη συγκέντρωσης χωρίς αυτό να οφείλεται σε κάποιον παθολογικό λόγο ή κάποια ιώση.

Κατέρρευσαν ταυτόχρονα μετά από 10 χρόνια!

Τα συμπτώματα πέρασαν όταν ο Beck και ο Gubete επέστρεψαν στις ΗΠΑ. Αλλά 10 χρόνια αργότερα, όταν ο Μπεκ βρισκόταν στο Ηνωμένο Βασίλειο, εμφάνισε ξαφνικά σοβαρά, παρατεταμένα συμπτώματα.

«Η δεξιά πλευρά του σώματός μου άρχισε να παγώνει. Ήμουν κουρασμένος και δεν μπορούσα να κινήσω το χέρι μου », είπε. Παραπέμφθηκε σε νευρολόγο που διάγνωσε τη νόσο του Πάρκινσον. Εκείνη την εποχή, ο Μπεκ ήταν μόλις 45 ετών.

Λίγο αργότερα, επισκέφτηκε τα κεντρικά γραφεία της NSA και συνάντησε τον Gubete. Ο Μπεκ σοκαρίστηκε από αυτό που είδε.

«Περπατούσε σαν γέρος», θυμάται.

Μέσα σε λίγες μέρες, ο Gubete, 55 ετών, διαγνώστηκε με την ίδια μορφή της νόσου του Πάρκινσον με τον Beck!

«Νομίζω ότι αυτό δεν είναι τυχαίο ότι και οι δύο παρουσιάζουμε την ίδια παραλλαγή του Parkinson ταυτόχρονα. Αυτό δεν είναι τυχαίο. “

Η αιτία της κοινής τους «δυστυχίας» με την ταυτόχρονη ασθένεια ήταν ένα απόλυτο μυστήριο για τον Beck μέχρι το 2012, όταν άκουσε τις αμερικανικές υπηρεσιες πληροφοριών να κάνουν λόγο για ένα όπλο μικροκυμάτων με δυνητικά εξουθενωτικά νευρολογικά αποτελέσματα που αναπτύχθηκαν από τη χώρα που αυτός και ο Gubete επισκέφθηκαν μαζί!

Δημοφιλείς ειδήσεις  Χαμός στις ΗΠΑ με τη δήλωση Κάνιε Γουέστ ότι το «Black Lives Matter» ήταν μια απάτη

Κατάφερε να πάρει μέρος αυτής της πληροφορίας που αποχαρακτηρίστηκε με εντολή του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ το 2014 – αλλά μέχρι τότε ήταν πολύ αργά για τον Gubete. Είχε πεθάνει έναν χρόνο πριν.

Ακολούθησαν ένας καταιγισμός παρόμοιων περιπτώσεων που επισήμως έχουν φτάσει τις 150. Ανεπίσημα όμως πληροφορίες κάνουν λόγο για εκατοντάδες διπλωμάτες και πράκτορες που φέρονται να βλήθηκαν από το συγκεκριμένο όπλο. Τι κάτι παρόμοιο, αφού πέραν της τμηματικής έκθεσης του 2014 της υπηρεσίας εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ που αποχαρακτηρίστηκε μερικώς, η CIA αρνείται να παραδεχτεί την ύπαρξη τέτοιου όπλου.

Μάλιστα, υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες ότι πράκτορες της CIA στερήθηκαν θεραπείας επί τριετία, γεγονός που έκανε την κατάσταση της υγείας τους να επιδεινωθεί ανεπανόρθωτα. Ο λόγος είναι απλός. Εάν οι ΗΠΑ παραδεχτούν ότι οι εχθροί τους κατέχουν ένα τέτοιο υπερόπλο, τότε τίθεται θέμα ηθικού και ψυχολογίας για κάθε διπλωμάτη που υπηρετεί σε τρίτη χώρα, ακόμα περισσότερο όταν αυτή είναι εχθρική.

Η κατάσταση περιπλέκεται μετά τα δύο κρούσματα που παρατηρήθηκαν σε άνδρες των μυστικών υπηρεσιών στην Ουάσινγκτον, αλλά κυρίως σε πολλές περιπτώσεις στρατιωτών που πολεμούσαν στην Μέση Ανατολή.

Η χρήση ενός τέτοιου όπλου στο πεδίο της μάχης, μπορεί να αποδειχθεί καταλυτική και να διαλύσει κάθε αριθμητική η τεχνολογική υπεροπλία.

Σε κάθε περίπτωση, η Αμερική αρνείται την ύπαρξη τέτοιων όπλων, αρνείται αποζημιώσεις στους παθόντες, τουλάχιστον έχει επιτρέψει την άμεση πλέον περίθαλψη τέτοιων συμβάντων.
Φυσικά υπάρχουν και οι αντίστοιχες περιπτώσεις ρώσων διπλωμάτων που έχασαν αιφνίδιος την ζωή τους τα τελευταία 10 χρόνια από ανακοπές καρδιάς. Είναι σίγουρο ότι και η ρωσική πλευρά θα μελετά το ενδεχόμενο κάποιο αντίστοιχο αμερικανικού όπλου που στρέφεται κατά των δικών της διπλωμάτων.

Αυτά που βλέπαμε πάντως σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας, πλέον αποκαλύπτονται και στην πραγματικότητα.

Πάντως το πανεπιστήμιο του Μπεν Γκουριόν διερεύνησε 23 υποθέσεις Καναδών διπλωμάτων που υπηρέτησαν στην Κούβα και δεν κατάφεραν να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι τα συμπτώματα τους οφείλονται σε κάποιο υπερόπλο. Αλλά σε παρατεταμένη έκθεση σε «νευροτοξίνες».

Ουδόλως ενθαρρυντικό και αυτό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προσβλήθηκε ο Ερντογάν και κάλεσαν για εξηγήσεις τον πρέσβη της Σουηδίας

Τον ρόλο του μονίμως προσβεβλημένου παίζει όλο αυτό το διάστημα ο Ταγίπ Ερντογάν, που...

Ελληνοτουρκικός πόλεμος στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ

Στην πολιτεία της Πενσιλβανία κρίνεται ακόμα και το μέλλον της πολιτικής των ΗΠΑ απέναντι...

Με νέο διάταγμα ο Πούτιν διορθώνει τις οδηγίες για τη μερική επιστράτευση

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση, δήλωσε...

Θυμάστε την Βέλμα από τον Scooby-Doo; Έγινε ομοφυλόφιλη στη νέα ταινία

Και ποιος δεν θυμάται τους αγαπημένους χαρακτήρες της σειράς κινουμένων σχεδίων «Scooby-Doo» που έκανε...

Μας απειλεί με πόλεμο ο Ακάρ: «Δεν κάνουμε βήμα πίσω – Οι Ένοπλες Δυνάμεις...

Επικίνδυνα κλιμακώνουν την προκλητικότητά τους οι Τούρκοι, την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιμένει...

Αλλάζει ρότα η Κομισιόν – Θα εξεταστεί πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου

«Πρέπει να εξετάσουμε τις τιμές του φυσικού αερίου πέρα από την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας»,...

Η απόλυτη υποκρισία: Το βραβείο του ΟΗΕ για το Μεταναστευτικό στην Ανγκελα Μέρκελ

Οι μόνοι καγκελάριοι που υπηρέτησαν περισσότερα χρόνια από τη Μέρκελ ήταν ο Οτο φον...

Με τη «βούλα» Πούτιν οι νόμοι της προσάρτησης των τεσσάρων ουκρανικών περιοχών στη Ρωσία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε τους τέσσερις νόμους που επικυρώνουν την προσάρτηση των...

Μετά το μαστίγιο, ώρα για καρότο: Που ανοίγει τη στρόφιγγα η Gazprom

Μικρή «ανακούφιση» στις τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη μετά την ανακοίνωση

Μπάχαλο στην ΕΕ (και) με το πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο

Το όριο στην τιμή του ρωσικού αργού, το οποίο αναμένεται να συμπεριληφθεί στην όγδοη...

Δολοφόνησε την έγκυο φίλη της και της άρπαξε το μωρό μέσα από την κοιλιά

Αντιμέτωπη με καταδίκη σε θάνατο είναι 29χρονη από το Τέξας η οποία κρίθηκε ένοχη...

Εταιρία βιοτεχνολογίας θέλει να δημιουργήσει έμβρυα από ανθρώπινα βλαστοκύτταρα σε «μηχανική μήτρα»

Θα φτάσουμε σε τέτοιο σημείο απανθρωπιάς που θα καλλιεργούμε και θα θερίζουμε ανθρώπινα έμβρυα...

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας δεν υπέγραψε τη δήλωση ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

Εμπλοκή με το κείμενο δήλωσης εννέα χωρών της Ανατολικής Ευρώπης για την ένταξη της...

Χαμός στις ΗΠΑ με τη δήλωση Κάνιε Γουέστ ότι το «Black Lives Matter» ήταν...

Το «Black Lives Matter» εδραιώθηκε ως το σύνθημα για τη φυλετική ανισότητα στις ΗΠΑ...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Γερμανοί ζητούν 200.000.000 ευρώ αποζημιώσεις για τα Leopard!

Αποζημίωση εκτιμώμενου ύψους περί τα 200.000.000 ευρώ, που αφορά...

Δάκρυα στην κηδεία του Σταμάτη Κόκοτα – Υποβασταζόμενος ο γιος του: «Ήσουν καταπληκτικός πατέρας»

Τον σπουδαίο ερμηνευτή Σταμάτη Κόκοτα αποχαιρέτησαν σήμερα σε κλίμα...

«Βόμβες» Αποστολάκη – «Σύγκρουση με την Τουρκία δεν θα είναι απλά θερμό επεισόδιο»

Εκρηκτική είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο,...

Ακρόπολη: Γυναίκα σκοτώθηκε πέφτοντας από τον Άρειο Πάγο!

Τραγική κατάληξη για 30χρονη τουρίστρια από την Ισπανία, η...

Έξαλλοι βουλευτές της ΝΔ με το βίντεο για τα 48 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος

Σούσουρο και αντιδράσεις έχει προκαλέσει σε γαλάζιους βουλευτές και...

Ξεσηκώθηκε ολόκληρη η Καστοριά για την σαρωτική ακρίβεια στα καύσιμα και την ενέργεια

«Η Καστοριά βουλιάζει. Ακούει κανείς;» βροντοφώναξαν σήμερα εκατοντάδες πολίτες...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ