Πέμπτη 5/8/2021

Ρεσιτάλ μίσους των Αλβανών των Σκοπίων κατά των Σέρβων!

Παρά την δωρεά εμβολίων που έκανε η Σερβία στα Σκόπια!

Ένα μικρό δείγμα για το αβυσσαλέο μίσος που υπάρχει μεταξύ των βαλκανικών λαών, είναι η λυσσαλέα αντίδραση των αλβανικών κομμάτων των Σκοπίων έναντι της κυβέρνησης Ζάεφ. Αιτία είναι η απόφαση της κυβέρνησης των Σκοπίων να απαλλάξει τους σέρβους που εισέρχονται στην χώρα από την πληρωμή διοδίων. Μία απόφαση αυτονόητη, καθώς η Σερβία σε μία επίδειξη πραγματικού μεγαλείου, έκανε σημαντική δωρεά εμβολίων στα Σκόπια.

Μία δωρεά που πραγματικά αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα, έχοντας ως δεδομένο ότι τα Σκόπια βρίσκονται στην κορυφή του κόσμου όσον αφορά θανάτους ανά 1 εκατομμύριο από κορονοϊό. Συγκεκριμένα, βρίσκονται μεταξύ της τέταρτης και πέμπτης θέσης, γεγονός που δείχνει το πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα της πανδημίας για την γειτονική χώρα.
Και όμως, τα αλβανικά κόμματα των Σκοπίων τυφλωμένα από το εθνικιστικό μίσος κατά των Σέρβων, κατακεραυνώνουν τον Ζόραν Ζάεφ για αυτή την αυτονόητη απόφαση του.

Πρόκειται για τον συνασπισμό των αλβανικών κομμάτων στη Βόρεια Μακεδονία, την «Συμμαχία για τους Αλβανούς» και τους «Εναλλακτικούς», που προσπαθούν να αμφισβητήσουν την απόφαση της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ, για δωρεάν διόδια στους οδηγούς από τη Σερβία κατά τη θερινή περίοδο, ενώπιον του Συνταγματικού Δικαστηρίου, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη δωρεά εμβολίων κατά του Covid-19.

Ντροπή.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ