29/11/2021

Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις – Πως… φαγώθηκε ο Έπσταϊν στη φυλακή

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσιευση:

Οι περίεργες…συμπτώσεις, οι γκρίζες ζώνες, αλλά και τα όσα αποκαλύπτονται καθημερινά δείχνουν ότι η…αυτοκτονία του Τζέφρι Επστάιν έχει ακόμη πολύ δρόμο για να επιβεβαιωθεί για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε.

Σύμφωνα με τους New York Times, οι οποίοι καταγράφουν τις τελευταίες ημέρες του δισεκατομμυριούχου χρηματιστή έρχονται να πιστοποιήσουν τα περίεργα αν μη τι άλλο γεγονότα, για τον άνθρωπο που ήξερε πολλά για Κλίντον, Τράμπ και άλλους ισχυρούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία φαίνεται ότι ο Έπσταϊν πέρασε τον περισσότερο χρόνο της ημέρας του στις φυλακές, όπου τελικά άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο Έπσταϊν είχε καταδικαστεί για παιδεραστία και τον συνέλαβαν εκ νέου, ως κατηγορούμενο για σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων ανήλικων κοπέλων σε Φλόριντα και Νέα Υόρκη. Οι πληροφορίες φωτίζουν τη ζωή του τις τελευταίες ημέρες στη φυλακή.

Οι συνθήκες φαίνεται ότι ήταν τόσο κακές, που ξόδευε περίπου 12 ώρες καθημερινά σε συναντήσεις με τους δικηγόρους του, σύμφωνα με τους New York Times. Όλοι τους λάμβαναν μεγάλη αμοιβή για τον χρόνο τους, ενώ ο Έπσταϊν φαίνεται ότι απλώς σιωπούσε.

Για να αγοράσει προστασία στις φυλακές, ο Επστάϊν κατέθετε χρήματα στον λογαριασμό τουλάχιστον τριών άλλων συγκρατουμένων του.

Κατά τις συναντήσεις τους με τους δικηγόρους του, που γίνονταν κατ’ ιδίαν σε ξεχωριστό χώρο σύμφωνα με την DailyMail.com, άδειαζαν το μηχάνημα αυτόματης πώλησης δύο φορές.

Αν και οι φυλακισμένοι βλέπουν την οικογένειά τους για 30 λεπτά, οι κρατούμενοι έχουν πολύ μεγαλύτερη ελευθερία στο να βλέπουν τους νομικούς τους συμβούλους. Παράλληλα, στα μηχανήματα υπάρχουν τσιπς, μπισκότα και σόδες, σύμφωνα με μια γυναίκα που επισκεπτόταν συστηματικά τον σύζυγό της, όταν βρισκόταν στην 9η πτέρυγα των συγκεκριμένων φυλακών.

Πάντως, η ίδια γυναίκα υποστηρίζει ότι η ζωή στα κελιά είναι δύσκολη, γιατί οι κρατούμενοι δεν περνούν κοινό χρόνο.

Το χρονικό του εγκλεισμού του στις φυλακές

Ο Έπσταϊν συνελήφθη στις 6 Ιουλίου και μεταφέρθηκε στις ομοσπονδιακές φυλακές της Νέας Υόρκης. Η αλλαγή ήταν τεράστια, όταν κανείς σκεφτεί την προηγούμενη πλούσια ζωή του.

Στις 18 Ιουλίου, ο δικαστής αρνήθηκε να τον αφήσει ελεύθερο με εγγύηση, λέγοντας ότι υπάρχει κίνδυνος να αποδράσει. Από την πλευρά του, ο Έπσταϊν ζήτησε να βάλει εγγύηση του σπίτι του στη Νέα Υόρκη και το ιδιωτικό του τζετ,.

Πέντε ημέρες αργότερα, στις 23 Ιουλίου, ο Έπσταϊν βρέθηκε στο πάτωμα του κελιού του, φέροντας τραύματα στο λαιμό. Στο κελί, ο Έπσταϊν βρισκόταν με τον Νίκολας Ταρταλιόνε, πρώην αστυνομικό της Νέας Υόρκης που κατηγορείται για δολοφονίες. Ο Ταρταλιόνε ζητούσε βοήθεια και υποστήριξε ότι ο Έπσταϊν προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Από την πλευρά του, ο Έπσταϊν, όταν συνήλθε, κατήγγειλε ότι είχε πέσει θύμα επίθεσης από τον συγκρατούμενό του. Όμως η εκδοχή του δισεκατομμυριούχου απορρίφθηκε από τους υπεύθυνους της φυλακής.

Μετά τις 23 Ιουλίου, ο Έπσταϊν τέθηκε σε επιτήρηση λόγω φόβων για αυτοκτονία και τον μετέφεραν σε ένα απομονωμένο κελί κάτω από δρακόντια μέτρα ασφαλείας.

Εκτός από ένα μαντήλι, που δεν θα μπορούσε να μετατραπεί σε θηλιά, ο Έπσταϊν επρόκειτο να μπει σε κελί όπου τα φώτα δεν σβήνουν ποτέ και δεν υπάρχουν σεντόνια και κλινοσκεπάσματα. Επίσης, θα έπρεπε να συναντά καθημερινά ψυχολόγο.

Έξι μέρες μετά την απόπειρα αυτοκτονίας, ο Έπσταϊν βγήκε από την παρακολούθηση και επέστρεψε στην πτέρυγα που βρισκόταν πριν. Η απόφαση των υπευθύνων των φυλακών να τελειώσουν την περίοδο παρακολούθησης προκάλεσε κριτική από ειδικούς της ψυχικής υγείας. Ωστόσο άλλοι υποστηρίζουν ότι δεν είναι ασυνήθιστη.

Την 1η Αυγούστου, τρεις ημέρες αφότου ο Έπσταϊν βγήκε από την παρακολούθηση, ένας από τους δικηγόρους του, ο David Schoen τον επισκέφθηκε για περίπου πέντε ώρες. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, αποκάλυψε ο δικηγόρος του στους Times, μια γυναίκα θεραπεύτρια σταμάτησε στο δωμάτιο και του ζήτησε να βγει έξω για λίγο για να μιλήσει ιδιαιτέρως με τον Έπσταϊν.

Η θεραπεύτρια υποστήριξε ότι η επίσκεψη ήταν μέρος του πρωτοκόλλου που ακολουθείται για περιστατικά για τα οποία υπάρχει κίνδυνος αυτοκτονίας.

«Έμεινε το πολύ πέντε λεπτά», ανέφερε ο Schoen, διευκρινίζοντας ότι ο Έπσταϊν δεν είχε πρόβλημα με την επίσκεψη.

Ωστόσο, όπως ανέφερε, ο χρηματιστής έδειχνε ενθουσιασμένος για τη συνεργασία τους στην υπόθεση ενώ είχε πίστη στην νομική τους στρατηγική.

Τις επόμενες ημέρες όμως, αναφέρει το προσωπικό της φυλακής και δικηγόροι, η διάθεση του Έπσταϊν ήταν πολύ κακή. Τα μαλλιά του και τα γένια του μεγάλωσαν και προτιμούσε να κοιμάται στο πάτωμα του κελιού του, παρά στο κρεβάτι.

Κοιμήθηκαν οι φρουροί του!

Στις 9 Αυγούστου, την τελευταία ημέρα που ήταν ζωντανός, ο χρηματιστής πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας του στο ιδιωτικό δωμάτιο επισκέψεων με τους δικηγόρους του, όπως έκανε και τις περισσότερες ημέρες.

Ως έγκλειστος με υψηλό προφίλ, απαιτούσε επιπλέον φρουρούς να τον μεταφέρουν από και προς το δωμάτιο και επίσης ζητούσε συχνά διαλείμματα για μπάνιο, όπου απαιτούσε συνοδούς.

Τα βράδια, οι φρουροί όφειλαν να ελέγχουν τον Έπσταϊν στο κελί του κάθε 30 λεπτά. Όμως σταμάτησαν στις 3.30 το πρωί περίπου. Αξιωματούχοι της φυλακής αναφέρουν ότι οι δύο φρουροί που είχαν βάρδια, που εργάζονταν για πολλές ώρες, αποκοιμήθηκαν.

Ένας αξιωματούχος είπε στους Times ότι το κελί του Έπσταϊν είχε κελί που έβλεπε στο χώρο που βρίσκονταν οι φρουροί και πιθανόν μπορούσε να δει εάν πραγματικά κοιμήθηκαν.

Στις 6.30 το πρωί της 10ης Αυγούστου, ο Έπσταϊν βρέθηκε στο κελί του χωρίς τις αισθήσεις του.

Σύμφωνα με την επίσημη αυτοψία, ο θάνατός του οφείλεται σε αυτοκτονία δια απαγχονισμού, ενώ φαίνεται ότι χρησιμοποίησε σεντόνι για να φτιάξει τη θηλιά.

Ωστόσο οι δικηγόροι του αρνούνται το πόρισμα της νεκροψίας.

«Η υπερασπιστική ομάδα σκοπεύει να διεξάγει τη δική της ανεξάρτητη και πλήρη έρευνα για τις συνθήκες και τις αιτίες θανάτου του Έπσταϊν. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με τα συμπεράσματα της ιατρικής εξέτασης» ανέφεραν σε δήλωσή τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκτακτη σύσκεψη των υπουργών Υγείας της G7 συγκαλεί η Βρετανία λόγω της μετάλλαξης Όμικρον

Η αυξητική πορεία των κρουσμάτων από τη νέα μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού στην Ευρώπη...

«Δεσμώτες» έως το 2023 στη Pfizer και τους υπόλοιπους φαρμακευτικούς κολοσσούς οι πολίτες της ΕΕ!

Αποκαλύπτεται βιομηχανία συμβάσεων με τις οποίες η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατέστησε τις χώρες της Ευρώπης «ομήρους» τους

Μόσχα: Άλλοι 27 Ρώσοι διπλωμάτες θα απελαθούν από τις ΗΠΑ

Οι σχέσεις Ρωσίας - ΗΠΑ έχουν επιδεινωθεί από το 2016 και μόλις χθες ο...

Ισχυρός σεισμός 7,5 Ρίχτερ στο Περού

Σεισμός μεγέθους 7,5 Ρίχτερ «ταρακούνησε» το Περού, σκορπίζοντας τρόμο στους κατοίκους.Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό...

Ιταλία: Διάσωση εκατοντάδων μεταναστών, ανάμεσά τους και βρέφος που γεννήθηκε εν πλω

Ένα βρέφος που γεννήθηκε εν πλω είναι ανάμεσα στους διασωθέντες μετανάστες που περισυνέλεξε η...

Παραλλαγή Όμικρον: Τα πρώτα κρούσματα επιβεβαίωσε και η Δανία

Μια ακόμη ευρωπαϊκή χώρα τέθηκε σε συναγερμό λόγω της παραλλαγής Όμικρον του νέου κορωνοϊού,...

Βουλευτής στην Νέα Ζηλανδία πήγε με το ποδήλατο στο μαιευτήριο για να γεννήσει

Μία βουλευτής από τη Νέα Ζηλανδία, η Τζούλι Αν Γκέντερ, αποφάσισε να πάει στο...

Συναγερμός στην Ολλανδία: Έφτασαν τα 13 τα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον

Ραγδαία είναι η αύξηση των κρουσμάτων της μετάλλαξης Όμικρον στην Ολλανδία. Οι υγειονομικές αρχές...

Έχει ξεφύγει ο κόσμος! Αυστραλός άνοιξε πυρ έξω από εμπορικό κέντρο

Είχαμε προχθές τους πυροβολισμούς στο εμπορικό κέντρο της Βόρειας Καρολίνας. Σήμερα, έχουμε νέο παρόμοιο...

«Τσίμπημα» ζωής!

Την αξία των εμβολιασμών καταδεικνύει μελέτη που διενήργησαν ο ΠΟΥ και το Ευρωπαϊκό Κέντρο...

Εξαπλώνεται η μετάλλαξη Όμικρον στην Ευρώπη – Σε ποιες χώρες έχουν εντοπιστεί κρούσματα

Πολλές κυβερνήσεις σε όλον τον κόσμο επιβάλουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς στη Νότια Αφρική

Ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον: Πληθαίνουν τα κρούσματα στην Ευρώπη

Συναγερμός στα αεροδρόμια - Εντατικοποιήθηκαν οι έλεγχοι

Τραγωδία στο Κόσοβο: Ένοπλος σκότωσε δύο μαθητές και τον οδηγό σχολικού λεωφορείου

Στιγμές φρίκης έζησαν μαθητές που βρίσκονταν μέσα σε λεωφορείο στο κέντρο του Κοσόβου όταν...

Έκτακτα μέτρα στη Βρετανία λόγω της μετάλλαξης Όμικρον – Τι ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον

Επανέρχονται οι μάσκες στα μέσα μεταφοράς και στα καταστήματα

Επίθεση σε γαλλική αυτοκινητοπομπή στον Νίγηρα – νεκροί και τραυματίες

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 16 τραυματίστηκαν στον Νίγηρα, όταν μια γαλλική στρατιωτική...

Νότια Αφρική: Όπου φύγει, φύγει λόγω της μετάλλαξης Όμικρον

Η παγκόσμια ανησυχία που έχει προκαλέσει η μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού έχει προκαλέσει πανικό...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι συμβαίνει όταν δεν λαμβάνεται αρκετή βιταμίνη B12

Η βιταμίνη Β12 είναι ωφέλιμη για τον οργανισμό, καθώς...

Φιάσκο για την κυβέρνηση η διαδικασία της αυτοαπογραφής!

Μια σοβαρή διαδικασία εξελίσσεται σε ακόμα ένα κάζο, ενώ δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ηγαίνουν στράφι σε ένα πρόχειρο και αναποτελεσματικό πρότζεκτ της ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Η ιατροδικαστική εξέταση «έδειξε» την αιτία θανάτου του 13χρονου Φώτη στις Σέρρες

Βαρύ πένθος έχει σκεπάσει την τοπική κοινωνία της Αμφίπολης...

Μετάλλαξη Όμικρον: Η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Νοτίου Αφρικής διαψεύδει τους πάντες!

Διαψεύδει όλους τους τρομολάγνους και τις τοποθετήσεις πανικού αναφορικά...

Άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ σωτήρες 3χρονης που κατάπιε μπαταρία

Μια δύσκολη επιχείρηση ανέλαβαν και έφεραν εις πέρας άνδρες...

«Δεσμώτες» έως το 2023 στη Pfizer και τους υπόλοιπους φαρμακευτικούς κολοσσούς οι πολίτες της ΕΕ!

Αποκαλύπτεται βιομηχανία συμβάσεων με τις οποίες η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατέστησε τις χώρες της Ευρώπης «ομήρους» τους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ