Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις – Πως… φαγώθηκε ο Έπσταϊν στη φυλακή

Συντάκτης: Newsroom

Οι περίεργες…συμπτώσεις, οι γκρίζες ζώνες, αλλά και τα όσα αποκαλύπτονται καθημερινά δείχνουν ότι η…αυτοκτονία του Τζέφρι Επστάιν έχει ακόμη πολύ δρόμο για να επιβεβαιωθεί για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε.

Σύμφωνα με τους New York Times, οι οποίοι καταγράφουν τις τελευταίες ημέρες του δισεκατομμυριούχου χρηματιστή έρχονται να πιστοποιήσουν τα περίεργα αν μη τι άλλο γεγονότα, για τον άνθρωπο που ήξερε πολλά για Κλίντον, Τράμπ και άλλους ισχυρούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σύμφωνα με τα στοιχεία φαίνεται ότι ο Έπσταϊν πέρασε τον περισσότερο χρόνο της ημέρας του στις φυλακές, όπου τελικά άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο Έπσταϊν είχε καταδικαστεί για παιδεραστία και τον συνέλαβαν εκ νέου, ως κατηγορούμενο για σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων ανήλικων κοπέλων σε Φλόριντα και Νέα Υόρκη. Οι πληροφορίες φωτίζουν τη ζωή του τις τελευταίες ημέρες στη φυλακή.

Οι συνθήκες φαίνεται ότι ήταν τόσο κακές, που ξόδευε περίπου 12 ώρες καθημερινά σε συναντήσεις με τους δικηγόρους του, σύμφωνα με τους New York Times. Όλοι τους λάμβαναν μεγάλη αμοιβή για τον χρόνο τους, ενώ ο Έπσταϊν φαίνεται ότι απλώς σιωπούσε.

Για να αγοράσει προστασία στις φυλακές, ο Επστάϊν κατέθετε χρήματα στον λογαριασμό τουλάχιστον τριών άλλων συγκρατουμένων του.

Κατά τις συναντήσεις τους με τους δικηγόρους του, που γίνονταν κατ’ ιδίαν σε ξεχωριστό χώρο σύμφωνα με την DailyMail.com, άδειαζαν το μηχάνημα αυτόματης πώλησης δύο φορές.

Αν και οι φυλακισμένοι βλέπουν την οικογένειά τους για 30 λεπτά, οι κρατούμενοι έχουν πολύ μεγαλύτερη ελευθερία στο να βλέπουν τους νομικούς τους συμβούλους. Παράλληλα, στα μηχανήματα υπάρχουν τσιπς, μπισκότα και σόδες, σύμφωνα με μια γυναίκα που επισκεπτόταν συστηματικά τον σύζυγό της, όταν βρισκόταν στην 9η πτέρυγα των συγκεκριμένων φυλακών.

Πάντως, η ίδια γυναίκα υποστηρίζει ότι η ζωή στα κελιά είναι δύσκολη, γιατί οι κρατούμενοι δεν περνούν κοινό χρόνο.

Το χρονικό του εγκλεισμού του στις φυλακές

Ο Έπσταϊν συνελήφθη στις 6 Ιουλίου και μεταφέρθηκε στις ομοσπονδιακές φυλακές της Νέας Υόρκης. Η αλλαγή ήταν τεράστια, όταν κανείς σκεφτεί την προηγούμενη πλούσια ζωή του.

Στις 18 Ιουλίου, ο δικαστής αρνήθηκε να τον αφήσει ελεύθερο με εγγύηση, λέγοντας ότι υπάρχει κίνδυνος να αποδράσει. Από την πλευρά του, ο Έπσταϊν ζήτησε να βάλει εγγύηση του σπίτι του στη Νέα Υόρκη και το ιδιωτικό του τζετ,.

Πέντε ημέρες αργότερα, στις 23 Ιουλίου, ο Έπσταϊν βρέθηκε στο πάτωμα του κελιού του, φέροντας τραύματα στο λαιμό. Στο κελί, ο Έπσταϊν βρισκόταν με τον Νίκολας Ταρταλιόνε, πρώην αστυνομικό της Νέας Υόρκης που κατηγορείται για δολοφονίες. Ο Ταρταλιόνε ζητούσε βοήθεια και υποστήριξε ότι ο Έπσταϊν προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Από την πλευρά του, ο Έπσταϊν, όταν συνήλθε, κατήγγειλε ότι είχε πέσει θύμα επίθεσης από τον συγκρατούμενό του. Όμως η εκδοχή του δισεκατομμυριούχου απορρίφθηκε από τους υπεύθυνους της φυλακής.

Μετά τις 23 Ιουλίου, ο Έπσταϊν τέθηκε σε επιτήρηση λόγω φόβων για αυτοκτονία και τον μετέφεραν σε ένα απομονωμένο κελί κάτω από δρακόντια μέτρα ασφαλείας.

Εκτός από ένα μαντήλι, που δεν θα μπορούσε να μετατραπεί σε θηλιά, ο Έπσταϊν επρόκειτο να μπει σε κελί όπου τα φώτα δεν σβήνουν ποτέ και δεν υπάρχουν σεντόνια και κλινοσκεπάσματα. Επίσης, θα έπρεπε να συναντά καθημερινά ψυχολόγο.

Έξι μέρες μετά την απόπειρα αυτοκτονίας, ο Έπσταϊν βγήκε από την παρακολούθηση και επέστρεψε στην πτέρυγα που βρισκόταν πριν. Η απόφαση των υπευθύνων των φυλακών να τελειώσουν την περίοδο παρακολούθησης προκάλεσε κριτική από ειδικούς της ψυχικής υγείας. Ωστόσο άλλοι υποστηρίζουν ότι δεν είναι ασυνήθιστη.

Την 1η Αυγούστου, τρεις ημέρες αφότου ο Έπσταϊν βγήκε από την παρακολούθηση, ένας από τους δικηγόρους του, ο David Schoen τον επισκέφθηκε για περίπου πέντε ώρες. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, αποκάλυψε ο δικηγόρος του στους Times, μια γυναίκα θεραπεύτρια σταμάτησε στο δωμάτιο και του ζήτησε να βγει έξω για λίγο για να μιλήσει ιδιαιτέρως με τον Έπσταϊν.

Η θεραπεύτρια υποστήριξε ότι η επίσκεψη ήταν μέρος του πρωτοκόλλου που ακολουθείται για περιστατικά για τα οποία υπάρχει κίνδυνος αυτοκτονίας.

«Έμεινε το πολύ πέντε λεπτά», ανέφερε ο Schoen, διευκρινίζοντας ότι ο Έπσταϊν δεν είχε πρόβλημα με την επίσκεψη.

Ωστόσο, όπως ανέφερε, ο χρηματιστής έδειχνε ενθουσιασμένος για τη συνεργασία τους στην υπόθεση ενώ είχε πίστη στην νομική τους στρατηγική.

Τις επόμενες ημέρες όμως, αναφέρει το προσωπικό της φυλακής και δικηγόροι, η διάθεση του Έπσταϊν ήταν πολύ κακή. Τα μαλλιά του και τα γένια του μεγάλωσαν και προτιμούσε να κοιμάται στο πάτωμα του κελιού του, παρά στο κρεβάτι.

Κοιμήθηκαν οι φρουροί του!

Στις 9 Αυγούστου, την τελευταία ημέρα που ήταν ζωντανός, ο χρηματιστής πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας του στο ιδιωτικό δωμάτιο επισκέψεων με τους δικηγόρους του, όπως έκανε και τις περισσότερες ημέρες.

Ως έγκλειστος με υψηλό προφίλ, απαιτούσε επιπλέον φρουρούς να τον μεταφέρουν από και προς το δωμάτιο και επίσης ζητούσε συχνά διαλείμματα για μπάνιο, όπου απαιτούσε συνοδούς.

Τα βράδια, οι φρουροί όφειλαν να ελέγχουν τον Έπσταϊν στο κελί του κάθε 30 λεπτά. Όμως σταμάτησαν στις 3.30 το πρωί περίπου. Αξιωματούχοι της φυλακής αναφέρουν ότι οι δύο φρουροί που είχαν βάρδια, που εργάζονταν για πολλές ώρες, αποκοιμήθηκαν.

Ένας αξιωματούχος είπε στους Times ότι το κελί του Έπσταϊν είχε κελί που έβλεπε στο χώρο που βρίσκονταν οι φρουροί και πιθανόν μπορούσε να δει εάν πραγματικά κοιμήθηκαν.

Στις 6.30 το πρωί της 10ης Αυγούστου, ο Έπσταϊν βρέθηκε στο κελί του χωρίς τις αισθήσεις του.

Σύμφωνα με την επίσημη αυτοψία, ο θάνατός του οφείλεται σε αυτοκτονία δια απαγχονισμού, ενώ φαίνεται ότι χρησιμοποίησε σεντόνι για να φτιάξει τη θηλιά.

Ωστόσο οι δικηγόροι του αρνούνται το πόρισμα της νεκροψίας.

«Η υπερασπιστική ομάδα σκοπεύει να διεξάγει τη δική της ανεξάρτητη και πλήρη έρευνα για τις συνθήκες και τις αιτίες θανάτου του Έπσταϊν. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με τα συμπεράσματα της ιατρικής εξέτασης» ανέφεραν σε δήλωσή τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακτιβιστές βανδάλισαν κατάστημα της Louis Vuitton στο Παρίσι

Ακτιβιστές για το κλίμα βανδάλισαν ακόμη μια φορά την εταιρεία πολυτελών ειδών Louis Vuitton. Το κατάστημα που βρίσκεται στα Ιλίσια Πεδία στο Παρίσι δέχθηκε...

Κατολισθήσεις και ζημιές από δυο σεισμούς που «χτύπησαν» το Νεπάλ

Δύο σεισμικές δονήσεις – μεγέθους 5,3 και 6,3 βαθμών – σημειώθηκαν με διαφορά μισής σήμερα στο δυτικό Νεπάλ, προκαλώντας κατολίσθηση και σημαντικές υλικές ζημιές.Εκπρόσωπος...

Σάλος στις ΗΠΑ με τον πρώην CEO της Abercrombie & Fitch – Κατηγορείται για...

Ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Abercrombie & Fitch, Μάικ Τζέφρις, κατηγορείται για συμμετοχή σε οργανωμένο κύκλωμα σεξουαλικής κακοποίησης νεαρών ανδρών. Στην έρευνα που διεξήγαγε...

Αδιανόητο φαγοπότι «Δημοκρατικών» με τα λεφτά της Ουκρανίας!

Μπορεί η ευρωπαΐκή οικονομία να κλονίζεται λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, η Ελλάδα έχει δεχθεί ασύμμετρο χτύπημα με την ιλιγγιώδη αύξηση του κόστους ενέργειας,...

«Η Ελλάδα σταμάτησε να εξοπλίζει νησιά και βραχονησίδες» – Τι αναφέρει τουρκική εφημερίδα

«Βόμβα» από την φιλοκυβερνητική Yeni Safak για τις συνομιλίες Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Νέα Υόρκη

Ανησυχία στο Κίεβο από την «εξαφάνιση» 20.000 ανδρών της Βάγκνερ

Σοβαρή σύγχυση και ανησυχία στο Κίεβο καθώς 20.000 στρατιώτες της Βάγκνερ που είχαν μεταφερθεί στη Λευκορωσία «εξαφανίστηκαν».Στο Κίεβο είχε προκληθεί μεγάλη ανησυχία, όταν δεκάδες...

Προκαλεί και πάλι ο Μπαχτσελί – Ονειρεύεται «Κυπριακό Κράτος» στα Κατεχόμενα

Ο κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και επικεφαλής Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, επανήλθε στις προκλητικές απόψεις που έχει κατά καιρούς εκφράσει τόσο...

Φρίκη με τη μητέρα που αποκεφάλισε το παιδί της και μετά το έφαγε

Αναβίωσε το φρικτό έγκλημα στην Αίγυπτο που προκάλεσε παγκόσμιο σοκ, με τη μητέρα που τεμάχισε το αγοράκι της και στη συνέχεια το έφαγε. Η...

Σοϊγκού για Ουκρανία: Η Μόσχα δεν σχεδιάζει νέα επιστράτευση – «Οι προσπάθειες του εχθρού...

Το γεγονός ότι η Ρωσία δεν σχεδιάζει νέα επιστράτευση πολιτών για να πολεμήσουν στην Ουκρανία ξεκαθάρισε σε σημερινές του δηλώσεις ο υπουργός Άμυνας της...

Ταϊλάνδη: Ένοπλος 14χρονος αιματοκύλισε εμπορικό κέντρο στη Μπανγκόκ – Τουλάχιστον τρεις νεκροί

Μακελειό σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα σε πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο της Μπανγκόκ στην Ταϊλάνδη, όταν ένας 14χρονος εισέβαλε οπλισμένος και άρχισε να πυροβολεί «στα τυφλά», με...

«Η Ντιναμό φυγάδευσε Κροάτη χούλιγκαν από τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια!»

Mία αποκάλυψη σοκ ήρθε στην επιφάνεια από κροατικό περιοδικό για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και την Αγιά Σοφιά που είχαν ως τραγικό αποτέλεσμα...

Πολωνία: Καρατόμησαν στελέχη πρεσβειών που έδιναν παράνομα βίζα σε μετανάστες!

Προσπάθεια εισροής κύματος προσφύγων στην χώρα

Ομόνοια: Ο Ράμα επιχειρεί να «εξαφανίσει» τους Έλληνες εκτροχιάζοντας τη διαδικασία απογραφής

Νέα καταγγελία κατά του προέδρου της Αλβανίας, Έντι Ράμα, για τα αίσχη του κατά της ελληνικής μειονότητας στη χώρα, με τη Δημοκρατική Ένωση Εθνικής...

Ενώπιον της Δικαιοσύνης ο υιός Μπάιντεν, Χάντερ – Κινδυνεύει με ποινή κάθειρξης έως 25...

Ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Ντέλαγουερ στις ανατολικές ΗΠΑ εμφανίζεται σήμερα ο Χάντερ Μπάιντεν, γιός του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, με σκοπό να δηλώσει αθώος...

Τουρκία: Συλλήψεις 55 ατόμων που συνδέονται με τον PKK ως αντίποινα για τη βομβιστική...

Μετά την άμεση «απάντηση» με την αεροπορική επιδρομή σε στόχους στο βόρειο Ιράκ, η Τουρκία προχώρησε και σε ευρείας κλίμακας αστυνομικές επιχειρήσεις κατά στόχων...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Φάντασμα» Λουπασάκη στον γάμο του Γιώργου Αγγελόπουλου με τη Δήμητρα Βαμβακούση

Ενα τεράστιο ερωτηματικό σχετικά με την απουσία του πατέρα Δημήτριου Λουπασάκη «σκίασε» χθες τον γάμο του Γιώργου Αγγελόπουλου με τη Δήμητρα Βαμβακούση στο εκκλησάκι...

Ο διάσημος κομμωτής Απόλλων Βικτωράτος γιόρτασε με τον σύζυγό του τα γενέθλια της κόρης του

Ηταν ένα από τα πιο χαρούμενα και προχωρημένα πάρτι που δόθηκαν στην κοσμική Αθήνα τις τελευταίες μέρες. Μάλιστα, δεν ήταν πριβέ, αλλά στη δημοσιότητα...

Μπιλ Γκέιτς: «Ανοησία το να φυτεύεις δέντρα»!

Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η δήλωση του Μπιλ Γκέιτς ο οποίος δήλωσε ευθαρσώς πως το να φυτεύει κανείς δέντρα για να σταματήσεις την κλιματική...

Δημήτρης Παπανώτας για Fame Story: «Με Fipster και Μ. Σολωμού καθηγητές τα παιδιά θα βγουν “φωστήρες”»

Μετά από αρκετά χρόνια το Fame Story επέστρεψε στις τηλεοπτικές μας οθόνες και έκανε πρεμιέρα στο Star το προηγούμενο Σάββατο.Η κάμερα της εκπομπής «Happy...

Το επικό προεκλογικό σποτ υποψήφιου δημοτικού συμβούλου στην Πτολεμαΐδα

Το προεκλογικό βίντεο του Κωνσταντίνου Ιωαννίδη, υποψήφιου δημοτικού συμβούλου στην Πτολεμαΐδα, δεν είναι μόνο ευφυές. Είναι επικό! Ένα είναι σίγουρο: όποιος δει το σποτ του...

Φρίκη με τη μητέρα που αποκεφάλισε το παιδί της και μετά το έφαγε

Αναβίωσε το φρικτό έγκλημα στην Αίγυπτο που προκάλεσε παγκόσμιο σοκ, με τη μητέρα που τεμάχισε το αγοράκι της και στη συνέχεια το έφαγε. Η...

Το πανό των οπαδών του ΠΑΣ που έβαλε… φωτιά στον αγώνα με τον Ολυμπιακό

Οι οπαδοί του ΠΑΣ Γιάννινα δεν ξέχασαν το επεισόδιο των οπαδών του Ολυμπιακού με οπαδούς τους στις 7 Απριλίου που οδήγησε στην εντατική έναν...

Αποκλειστικό: Έρευνα για παραδικαστικό κύκλωμα στον Πειραιά!

Διατάχθηκε με άκρα μυστικότητα από τον Άρειο Πάγο για το ρόλο δικαστών στην έκβαση δίκης
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ