Μετά το diesel-gate τώρα και… προσωπικά δεδομένα-gate για τη Volkswagen!

Επιδρομή χάκερ: Νωρίτερα και η McDonald’s ανακοίνωσε ότι διέρρευσαν τα δεδομένα πελατών της

Must Read

Διαρροή προσωπικών δεδομένων πελατών της αποκάλυψε η Volkswagen, η οποία ακόμα δεν έχει συνέλθει καλά-καλά από το diesel gate.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι προσωπικά δεδομένα περίπου 3,3 εκατομμυρίων ανθρώπων στη Βόρεια Αμερική διέρρευσαν από έναν προμηθευτή της μετά από κυβερνοεπίθεση.

«Ανακαλύψαμε πρόσφατα ότι κάποιος τρίτος, μη εγκεκριμένος, έλαβε προσωπικές πληροφορίες (…) για τους πελάτες και τους πιθανούς πελάτες μας από έναν προμηθευτή της Audi, της Volkswagen και ορισμένων αντιπροσωπειών στις ΗΠΑ και τον Καναδά», ανέφερε η αμερικανική θυγατρική του ομίλου στο AFP.

Οι εν λόγω πληροφορίες είχαν ληφθεί στο διάστημα 2014-19 και είχαν αποθηκευτεί σε ένα μη προστατευμένο αρχείο αυτού του προμηθευτή, τον οποίο δεν αποκάλυψε η VW. Η εταιρεία υπολογίζει ότι διέρρευσαν ευαίσθητες πληροφορίες που χρησιμοποιούνται για την αγορά ή τον δανεισμό, όπως για παράδειγμα ο αριθμός της άδειας οδήγησης, περίπου 90.000 πελατών ή δυνητικών πελατών της Audi στις ΗΠΑ.

Η διαρροή αφορά επίσης λιγότερο ευαίσθητα δεδομένα (ονόματα, διευθύνσεις, τηλέφωνα, e-mail) περίπου 3,1 εκατομμυρίων πελατών της Audi στις ΗΠΑ και 163.000 στον Καναδά και περίπου 3.300 πελατών της VW στις ΗΠΑ.

Πολλές αμερικανικές εταιρείες έπεσαν τις τελευταίες εβδομάδες θύματα χάκερ. Νωρίτερα και η McDonald’s ανακοίνωσε ότι διέρρευσαν τα δεδομένα πελατών της στη Νότια Κορέα και την Ταϊβάν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This