Έτοιμη η Κομισιόν για ένα Brexit χωρίς συμφωνία

Must Read

Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε σήμερα ότι η ΕΕ είναι έτοιμη για ένα Brexit χωρίς συμφωνία και πως η χώρα που θα υποφέρει περισσότερο απ’ όλο αυτό θα είναι η ίδια η Βρετανία.

Μιλώντας στη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες, η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Νατάσα Μπερτό, δήλωσε πως μια έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου χωρίς συμφωνία δεν θα ήταν ποτέ το σενάριο που θα προτιμούσε η ΕΕ και πως η Επιτροπή δεν θεωρεί πως υπάρχει ανάγκη να γίνουν επιπλέον προετοιμασίες για ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε αυτό το στάδιο.

«Αυτό θα προκαλέσει προφανώς σημαντική αναστάτωση τόσο στους πολίτες όσο και στις επιχειρήσεις και αυτό θα έχει έναν σοβαρό αρνητικό οικονομικό αντίκτυπο», δήλωσε η Μπερτό αναφερόμενη σε ενδεχόμενο αιφνίδιο διαζύγιο.

«Θα είναι συγκριτικά πολύ μεγαλύτερος για το Ηνωμένο Βασίλειο απ’ ό,τι για την ΕΕ των 27 χωρών».

Υπενθύμισε πως ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, έχει πει ότι στην περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία «οι Βρετανοί θα είναι οι μεγαλύτεροι χαμένοι».

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This