Ποιοι ήταν οι Ρώσοι επιβάτες που βρήκαν τραγικό θάνατο στον Πόρο! (video)

Must Read

Δύο Ρώσοι πολίτες επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο που έπεσε στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Πόρο και Γαλατά και οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους μαζί με τον Ελληνα πιλότο Νίκο Καρυστινό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ρωσικής πρεσβείας πρόκειται για τους Μιχαήλ Αμπράμοβ και Πάβελ Ακουλίνιν.

 Ο «Μίσα» όπως τον έλεγαν οι φίλοι του,  γεννήθηκε στην Μόσχα το 1963 και από το 1985 ασχολούνταν με επιχειρηματικές δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων εμπόριο δερμάτινων προϊόντων

Ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος μιας εκ των μεγαλύτερων ασφαλιστικών εταιρειών του RGS Group και φιλάνθρωπος.

Είναι δε ο άνθρωπος που δημιούργησε το πρώτο ιδιωτικό μουσείο με αμέτρητες χριστιανικές και βυζαντινές εικόνες το οποίο χρηματοδοτούσε ο ίδιος.

Το ενδιαφέρον του για την συλλογή εικόνων ξεκίνησε στις αρχές του 2000 και τελικά το 2006 ίδρυσε το πρώτο ιδιωτικό μουσείο εικόνων και τέχνης στην Μόσχα, το οποίο και χρηματοδοτείτο αποκλειστικά από τον ίδιο.

Το μουσείο ξεκίνησε σαν μια ιδιωτική συλλογή βυζαντινών και παλαιών ρωσικών εικόνων και κατέληξε να γίνει μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων, με συνολικά 4.000 έργα τέχνης και τουλάχιστον 600 εικόνες, αποσπώντας πολλές διακρίσεις και βραβεία.

Ταυτόχρονα με το μουσείο και τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, ηγούνταν και πολλών ακόμη φιλανθρωπικών δράσεων.

Τον θάνατό του ανακοίνωσε μέσω Facebook η κριτικός τέχνης, Irina Yazykova, αλλά και ο διευθυντής του Επιστημονικού Κέντρου για τον Ανατολικό Χριστιανικό Πολιτισμό, Alexei Lidov λέγοντας:

 «Ως ένας σημαντικός επιχειρηματίας στον χώρο των κατασκευών, ο «Μίσα» θεωρούσε το μουσείο αυτό ως «παιδί» του και επένδυσε ένα τεράστιο χρηματικό ποσό, δείχνοντας έτσι και το γιατί ήταν τόσο επιτυχημένος και στις άλλες δουλειές του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Alexei Lidov.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This