Έρευνα για τον πλανήτη Άρη: Όπου υπάρχει… νερό, υπάρχει και ζωή

Must Read

Μία νέα έρευνα υποστηρίζει ότι οι συνθήκες στον κόκκινο πλανήτη επέτρεπαν φαινόμενα καταιγίδων και ροής νερού, δημιουργώντας ένα περιβάλλον το οποίο θα επέτρεπε την ύπαρξη ζωής.

Οι επιστήμονες δεν μπορούσαν να πουν με βεβαιότητα κατά πόσο το νερό ήταν σε μορφή πάγου ή σε υγρή μορφή που έρρεε στην επιφάνεια. Επίσης, υπήρχε αβεβαιότητα σχετικά με τη διάρκεια του τρεχούμενου νερού ή κατά πόσο η θερμοκρασία ήταν τέτοια που θα επέτρεπε ένα τέτοιο φαινόμενο.

Μία νέα επιστημονική έρευνα συμπεριλαμβάνει τη σύγκριση μορφών ορυκτών αποθεμάτων στον Άρη με αυτά της Γης. Σήμερα, η μέση θερμοκρασία στον κόκκινο πλανήτη είναι στους μείον 62,2 βαθμούς Κελσίου (μείον 80 βαθμούς Φαρενάιτ).

«Στη Γη, βρίσκουμε αποθέματα πυριτίου σε παγετώνες, χαρακτηριστικό της τήξης του νερού», λέει η Μπράιονι Χόργκαν, καθηγήτρια στο Purdue University.

Σύγκριση των ορυκτών

«Στον Άρη, μπορούμε να ταυτοποιήσουμε παρόμοια αποθέματα πυριτίου σε νεότερες περιοχές, όμως μπορούμε επίσης να δούμε παλαιότερες περιοχές παρόμοιες με βαθιά εδάφη από θερμά κλίματα στη Γη. Αυτό μας οδηγεί στο να πιστεύουμε ότι πριν από τρία με τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια υπήρχε μια γενικά αργή τάση από ζεστό σε κρύο(σ.σ. κλίμα), με περιόδους απόψυξης και κατάψυξης. Εάν κάτι τέτοιο ισχύει, είναι σημαντικό εύρημα για την έρευνα πιθανής ύπαρξης ζωής στον Άρη», προσθέτει.

Η σύγκριση των ορυκτών αποθεμάτων θα μπορούσε να ρίξει φως στις ομοιότητες μεταξύ προϊστορικού Άρη και προϊστορικής Γης, κάτι που οι αποστολές στον κόκκινο πλανήτη θα μπορούσαν να ερευνήσουν.

Το κλίμα της Γης επηρεάζει τον τρόπο και τη μορφή απόθεσης ορυκτών, ενώ ανάλογες μορφές ορυκτών αποθεμάτων έχουν παρατηρηθεί και στον Άρη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This