Προηγείται ο Σαλβίνι σε όλες τις δημοσκοπήσεις

Must Read

Πρώτο στην εκλογική κούρσα στην Ιταλία είναι το κόμμα του Ματτέο Σαλβίνι, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση. Τα ποσοστά του, βέβαια, έχουν υποχωρήσει κατά 3% σε σχέση με το αποτέλεσμα των πρόσφατων ευρωεκλογών (26 Μαΐου), αλλά η Λέγκα παραμένει στην κορυφή.

Άνοδο, ωστόσο, μετά τα γεγονότα που ακολούθησαν την κυβερνητική κρίση, βλέπουν και το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD) και το αντισυστημικό Κίνημα των 5 Αστέρων.

Βάσει της έρευνας, το κόμμα του Σαλβίνι είναι το μόνο που παίρνει ποσοστό άνω του 30% , με 31,3%, αν και πέφτει, αφού στις Ευρωεκλογές σημείωσε 34,4%. Το PD του Νικόλα Τζινγκαρέτι συγκεντρώνει το 24,6% των ερωτηθέντων ψηφοφόρων (με 22,7% στις ευρωεκλογές), ενώ και το Κίνημα 5 Αστέρων του Λουΐτζι Ντι Μάγιο φαίνεται να ανεβαίνει τρεισήμισι μονάδες στις προτιμήσεις των Ιταλών μετά το 17,1% των Ευρωεκλογών του Μαΐου (20.8% στην τελευταία δημοσκόπηση της Tecnè).

Απ’ την άλλη, το δεξιό κόμμα Forza Italia του Σίλβιο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι φαίνεται να υποχωρεί μισή μονάδα από το 8.8% στο 8,3%, ενώ το ακροδεξιό «Αδέλφια της Ιταλίας» της Τζόρτζα Μελόνι καταγράφει ελάχιστη άνοδο από 6,5 σε 6,7%.

Τα ποσοστά των άλλων πολιτικών δυνάμεων είναι σε κάθοδο, αλλά όπως υποστηρίζει η εταιρεία των δημοσκοπήσεων, που διεξήγε την έρευνα, εάν η χώρα πήγαινε αμέσως σε εκλογές, θα υπήρχε αποχή της τάξεως ακόμα και του 50%. Τα ποσοστά μέχρι την μέρα της δημοσκόπησης έδειχναν 48,3% αποχή!

Για το 65% των ερωτηθέντων η προσφυγή στις κάλπες θα ήταν η καλύτερη λύση για την έξοδο από την κρίση. Όσο για τους ψηφοφόρους της Λέγκας, η απόφαση του Σαλβίνι να καταθέσει πρόταση μομφής συναντά σχεδόν καθολική υποδοχή: το 83% εξ αυτών πιστεύει πως ο ηγέτης της Λέγκας έπραξε σωστά. Το 62% των ψηφοφόρων του κόμματός του θα προτιμούσε τις εκλογές εντός του διαστήματος Οκτωβρίου-Νοεμβρίου, ενώ μόνον το 24% τάσσεται υπέρ του να είχε ψηφισθεί πρώτα από τη συγκυβέρνηση ο προϋπολογισμός και να στηθούν οι κάλπες στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου 2020.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ένα 5% των οπαδών της Λέγκας τάσσεται υπέρ μίας νέας προσπάθειας για συγκυβέρνηση με το Κίνημα!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This