Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2021

Ο Συριακός στρατός κάνει πλάκα στους Τούρκους και βγάζει… σέλφι στην Ιντλίμπ!

Το παρατηρητήριο του τουρκικού στρατού στο Μορέκ της Ιντλίμπ περικυκλώθηκε από δυνάμεις του συριακού Στρατού, αφού οι Σύροι στρατιώτες κατέλαβαν πλήρως το θύλακα της Χαμά.

Οι Σύροι στρατιώτες βρίσκονται στην κυριολεξία απ’ έξω και βγάζουν και… selfiesΌπως έγινε γνωστό, το καθεστώς Άσαντ ελέγχει ολόκληρο το βόρειο θύλακα της Χαμά, αφού οι υπόλοιποι τζιχαντιστές είτε κατέφυγαν στο τουρκικό παρατηρητήριο είτε παραδόθηκαν.

Σύμφωνα με στρατιωτικό που βρίσκεται στην περιοχή, ο συριακός στρατός έχει πάρει τον έλεγχο των πέντε τελευταίων πόλεων που ελέγχονταν από τους τζιχαντιστές και μεταφέρει τα στρατεύματά του προς το παρατηρητήριο του τουρκικού στρατού στο Morek.

Ωστόσο, δεν αναμένονται συγκρούσεις, τουλάχιστον προς το παρών. Το τουρκικό καθεστώς έχει ήδη πει ότι δεν πρόκειται να αποσυρθεί από το παρατηρητήριο, παρά το γεγονός ότι περιβάλλεται από τον Συριακό Αραβικό Στρατό.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις κατέλαβαν περισσότερα από δέκα υψώματα καθώς και τον κύριο αυτοκινητόδρομο της περιοχής, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο που μετέδιδε ζωντανά από τη γειτονική πόλη Χαν Σεϊχούν.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μεγάλο μέρος της περιοχής, που βρισκόταν εδώ και χρόνια υπό τον έλεγχο των ανταρτών, βρίσκεται τώρα είτε υπό τον έλεγχο του στρατού είτε στην ακτίνα πυρός του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ