ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ: Στους δρόμους 200.000 καμαριέρες

Must Read

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά 200.000 Ισπανίδες καμαριέρες κατέβηκαν σήμερα σε απεργία, καταγγέλλοντας τις συνθήκες εργασίας τους και ζητώντας καλύτερη μεταχείριση, την ώρα που η Ισπανία «βουλιάζει» από τους τουρίστες.

«Μας μεταχειρίζονται χειρότερα από τα ζώα. Σε εμάς μπορούν πρακτικά να κάνουν τα πάντα» αναφέρει η 52χρονη καμαριέρα Αμάλια μιλώντας στο γερμανικό δίκτυο Deutsche Welle, η οποία εργάζεται σε ξενοδοχείο στο Αλικάντε, ένα από τα πλέον δημοφιλή θέρετρα της Ισπανίας.

Τόσο η σημερινή απεργία όσο και οι πορείες διαμαρτυρίας που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα, διοργανώθηκαν από τον σύλλογο «Las Kellys» ο οποίος εκπροσωπεί χιλιάδες Ισπανίδες καμαριέρες από όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας.

Όπως καταγγέλλει ο σύλλογος, οι Ισπανίδες καμαριέρες των ξενοδοχείων δουλεύουν εξαντλητικά ωράρια, καθώς υποχρεούνται να καθαρίζουν 20 έως 30 δωμάτια την ημέρα ή ακόμα περισσότερα. Σύμφωνα με τις εργαζόμενες στον κλάδο ο καθαρισμός κάθε δωματίου διαρκεί σχεδόν μισή ώρα.«Ιδιαίτερα δύσκολες είναι οι μέρες με τα πολλά check-out. Τις μέρες εκείνες πολλές φορές χρειαζόμαστε πάνω από μια ώρα για να καθαρίσουμε καλά κάθε δωμάτιο» αναφέρει η 40χρονη Βίκυ, σημειώνοντας ότι πολλοί τουρίστες σε μεγάλα ισπανικά θέρετρα αφήνουν τα δωμάτιά τους σε άθλια κατάσταση.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This