Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021

Κίνδυνος για τους ναυτικούς από γιγάντια μάζα που πλέει στον Ειρηνικό (video)

Ζευγάρι ναυτικών από την Αυστραλία που ταξίδευαν στον Ειρηνικό ωκεανό με το καταμαράν τους βρέθηκαν μπροστά σε μια τεράστια μάζα ηφαιστειακών πετρωμάτων που θύμιζε σχεδία καθώς έπλεε στη θάλασσα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η «σχεδία» που είναι φτιαγμένη κυρίως από ελαφρόπετρα έχει μέγεθος 150 τετραγωνικά χιλιόμετρα, δηλαδή όσο περίπου και το μέγεθος 20.000 γηπέδων ποδοσφαίρου!

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, η γιγάντια μάζα πιθανότατα προήλθε από την έκρηξη ενός υποβρύχιου ηφαιστείου στην Τόνγκα, στις 7 Αυγούστου, η οποία καταγράφηκε από τους δορυφόρους.

Η ελαφρόπετρα είναι ένα ελαφρύ ηφαιστειακό πέτρωμα που μπορεί να επιπλέει στο νερό και το οποίο δημιουργείται όταν το ηφαιστειακό μάγμα ψύχεται απότομα.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ανάλογες «σχεδίες» ελαφρόπετρας είναι πιθανότερο να σχηματιστούν όταν το ηφαίστειο που εκρήγνυται βρίσκεται σε πιο ρηχά ύδατα
Όπως και να έχει οι αρχές της Αυστραλίας εξέδωσαν προειδοποίηση για τους ναυτικούς που ταξιδεύουν στην συγκεκριμένη περιοχή του Ειρηνικού, βορειανατολικά της Νέας Ζηλανδίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ