Σάββατο 19/6/2021

Νέο παλάτι θέλει ο Σουλτάνος

Δεν του έφτανε το γιγάντιο προεδρικό παλάτι των 1150 δωματίων που κατασκεύασε στην Άγκυρα και τώρα ο «Σουλτάνος» ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου παλατιού στην Αχλάτ της ανατολικής Τουρκίας, το οποίο θα χτιστεί παρά την αντίθετη απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας!

Κατά τη διάρκεια χθεσινής ομιλίας του στην περιοχή, ο πρόεδρος Ερντογάν ανακοίνωσε τα φιλόδοξα σχέδια του για τη δημιουργία του νέου προεδρικού παλατιού, το οποίο θα κατασκευαστεί σε ένα χώρο 10.000 τετραγωνικών μέτρων, κοντά στη μεγαλύτερη λίμνη της Τουρκίας, τη λίμνη Βαν.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας ακύρωσε τον προηγούμενο μήνα άρθρο που επέτρεπε τη κατασκευή του νέου προεδρικού συγκροτήματος, ενώ την ίδια ώρα και ο Δήμαρχος της Αχλάτ, Μουμτάζ Κομπάν εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για το μεγαλεπήβολο σχέδιο, καθώς στην περιοχή βρίσκεται το σελτζουκικό νεκροταφείο.

Πρόκειται για ένα χώρο με 8.200 ταφόπλακες που χρονολογούνται από τον 12ο έως τον 15ο αιώνα μ.Χ., ο οποίος είναι υποψήφιος για να ενταχθεί στη λίστα με τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ