Τσαβούσογλου: Αν δεν μας δώσουν F35 θα αγοράσουμε από αλλού!

Must Read

Η Τουρκία συνεχίζει τα παιχνίδια με τα μαχητικά αεροπλάνα. Μια μέρα μετά τους όρκους φιλίας με τη Μόσχα συνεχίζει να παίζει με τις ΗΠΑ. Αυτή τη φορά ήταν ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου από το Ταλίν της Εσθονίας όπου βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη που δήλωσε ότι: «Χρειαζόμαστε πολεμικά αεροσκάφη. Αν δεν μπορούμε να αγοράσουμε F-35, θα αναζητήσουμε εναλλακτικές».

Η Άγκυρα χαρακτηρίζει «άδικη» την αμερικανική απόφαση αποκλεισμού της από το πρόγραμμα των F-35, απόφαση που έλαβε η Ουάσινγκτον έπειτα από την αγορά των S-400.

Μια δεύτερη συστοιχία του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος άρχισε να παραδίδεται αυτή την εβδομάδα στην Τουρκία, και θα συνεχιστεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η Τουρκία είχε παραγγείλει πάνω από 100 αεροσκάφη F-35. Ωστόσο, οι ΗΠΑ ανέστειλαν τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα του «αόρατου» μαχητικού σε αντίδραση για την αγορά εκ μέρους της Τουρκίας του ρωσικού S-400. Οι ΗΠΑ έχουν επανειλημμένα δηλώσει πως η Τουρκία δεν μπορεί να έχει παράλληλα τους S-400 και τα F-35.

Επισκεπτόμενος χθες Τρίτη την ρωσική πρωτεύουσα για μια διεθνή αεροπορική επίδειξη, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαβεβαίωσε ότι η Άγκυρα είναι πρόθυμη να συνεχίσει τη συνεργασία της με τη Μόσχα στην αμυντική βιομηχανία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This