Έφυγε από τη ζωή διεθνής Γάλλος ποδοσφαιριστής που ήταν σε κώμα για 39 ολόκληρα χρόνια! (video)

Πήγε στο νοσοκομείο για μια επέμβαση ρουτίνας στο γόνατο, αλλά δεν κατάφερε να ξυπνήσει ποτέ από τη νάρκωση...

Must Read

«Ζωντανός νεκρός» για 39 ολόκληρα χρόνια, ο παλαίμαχος διεθνής Γάλλος ποδοσφαιριστής Ζαν-Πιερ Άνταμς, ο οποίος είχε πέσει σε κώμα από το 1982, έφυγε από τη ζωή σήμερα, σε ηλικία 73 ετών!   

Ο Ζαν-Πιερ Άνταμς, το πρωί της 17ης Μαρτίου 1982 πήγε σε νοσοκομείο της Λιόν για μια επέμβαση ρουτίνας στο γόνατο. Ωστόσο, δεν κατάφερε να ξυπνήσει ποτέ από τη νάρκωση. Πρόκειται για μια αδιανόητη ιστορία θλίψης για έναν παίκτη που έφτασε μέχρι την Εθνική Γαλλίας.

«Όλα θα πάνε καλά», ήταν οι τελευταίες λέξεις που άκουσε από τον Ζαν-Πιέρ η σύζυγός του Μπερναντέτ, πριν φύγει εκείνο το πρωί από το σπίτι, για να πάει στο νοσοκομείο. «Όλα θα πάνε καλά», εξακολουθούσε να λέει για 39 ολόκληρα χρόνια κι εκείνη. Τον είχε κοντά της, τον φρόντιζε. Κάθε χρόνο στα γενέθλιά του τού έκανε και ένα δώρο. Ήλπιζε ακόμα ότι κάποια στιγμή ο άνδρας της θα ξυπνήσει και θα τα ανοίξει όλα.

Στις 17 Μαρτίου του 1982 οι υγειονομικοί στη Γαλλία απεργούσαν. Η αναισθησιολόγος στο νοσοκομείο «Εντουάρ Εριό» της Λιόν δεν υπολόγισε καλά τη δοσολογία στη νάρκωση. Δικαιολογήθηκε, λέγοντας ότι έπρεπε να είναι παρών σε οκτώ επεμβάσεις ταυτόχρονα. Τόσο εκείνη, όσο και ο ειδικευόμενος που τη βοήθησε(…) εκείνο το πρωί, καταδικάστηκαν με απομάκρυνση από την εργασία τους για ένα μήνα και πρόστιμο περίπου 750 ευρώ. Ο Άνταμς καταδικάστηκε σε σχεδόν 4 δεκαετίες σιωπής…

«Για εμένα ο χρόνος σταμάτησε στις 17 Μαρτίου του 1982», έλεγε η Μπερναντέτ. Την ρωτούν συχνά αν έχει σκεφτεί ποτέ την ευθανασία. «Όχι ποτέ. Μόνο ο ίδιος θα μπορούσε να πάρει μια τέτοια απόφαση. Δεν θέλω να το κάνω, δεν θέλω να το σκέφτομαι. Κι αν η επιστήμη κάνει τέτοια πρόοδο και σε μερικά χρόνια βρεθεί μια λύση; Από τη στιγμή που η κατάστασή του δεν επιδεινώνεται, υπάρχει ελπίδα», υποστήριζε. Ανησυχούσε μόνο για έναν λόγο. «Τι θα γίνει αν πεθάνω πρώτη εγώ;», αναρωτιόταν.

«Με ειδοποίησαν από το νοσοκομείο να πάω αμέσως. Μου είπαν ότι έγινε “κάποιο λάθος”. Έμεινα εκεί πέντε ημέρες και πέντε νύχτες, άφησα τους δύο γιους μας με τους παππούδες τους. Πίστευα ότι θα ξυπνήσει. Μετά από 15 μήνες μου είπαν από το νοσοκομείο ότι δεν μπορούν πια να τον φροντίσουν. Τον πήρα στο σπίτι. Έβαλα και μια μικρή τηλεόραση στο δωμάτιό του, ίσως δει κάτι που θα τον βοηθήσει να ξυπνήσει. Του μιλώ, του λέω τα νέα της οικογένειας, τι συμβαίνει στον κόσμο. Δεν είναι απομονωμένος. Ξέρω ότι νιώθει πράγματα, αλλά δεν μπορεί να δει», λέει με πόνο ψυχής.

Ποιος ήταν ο Άνταμς

Ο Άνταμς γεννήθηκε στο Ντακάρ το 1948. Μεγάλωσε με τη Σενεγαλέζα γιαγιά του, η οποία, λόγω της φανατικής πίστης της, πήγε για προσκύνημα στο Μονταρζί, στο Λουαρέ, όπου εγκατέλειψε τον Ζαν-Πιέρ, όταν ήταν οκτώ ετών, σε θρησκευτικό σχολείο. Οι νέοι θετοί γονείς του θα τον βοηθήσουν να γλιτώσει από την πρόνοια.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1970 υπέγραψε στη Νιμ και δύο χρόνια αργότερα καθιερώθηκε, κερδίζοντας μάλιστα κλήση στην εθνική ομάδα της Γαλλίας, με την οποία και αγωνίστηκε 22 φορές. Ήταν δίδυμο στην άμυνα με τον Μαριούς Τρεζόρ και τους είχαν δώσει το παρατσούκλι «la garde noire» (η μαύρη φρουρά). Πήρε μεταγραφή στη Νις και στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Στις 17 Μαρτίου 1982 ήταν 34 ετών. Σήμερα πέθανε στα 73. Tα έκλεισε στις 10 Μαρτίου. Η μισή ζωή του ήταν σε ένα κρεβάτι. Aνέπνεε μόνος του. Μπορούσε να καταπίνει μαλακές τροφές. Ανοιγόκλεινε κάποιες στιγμές τα μάτια του. Τα μαλλιά του είχαν γκριζάρει, έγινε παππούς. Δεν μιλούσε, δεν περπατούσε. Συνέχισε να ζει. Μα δεν ξύπνησε ποτέ…

https://twitter.com/NuhuAdams_/status/1434816215059402755

  • Παρακολουθήστε σχετικό αφιέρωμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This