Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Γεωργίας, Μαμούκα Μπαχτάτζε

Must Read

Την παραίτησή του ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Γεωργίας, Μαμούκα Μπαχτάτζε λέγοντας ότι «ολοκλήρωσε την αποστολή του», την ώρα που από τις αρχές του καλοκαιριού διογκώνεται το κίνημα διαμαρτυρίας εναντίον της κυβέρνησης από εκείνους που την θεωρούν φίλα προσκείμενη στη Ρωσία.

Σε μήνυμα που ανάρτησε στο Facebook, ο Μπαχτάτζε εξήγησε ότι η αποστολή του ήταν «να δημιουργήσει ένα στρατηγικό πλαίσιο για την ανάπτυξη της χώρας».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Μπαχτάτζε, που είχε αναλάβει την πρωθυπουργία τον Ιούνιο του 2018, ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη που του έδειξε, τον δισεκατομμυριούχο Μπιτζίνα Ιβανισβίλι, τον επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος «Γεωργιανό Όνειρο», ο οποίος θεωρείται ο πραγματικός ηγέτης της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας.

Φαβορί ο Γκαχαρία

Ο βουλευτής του «Γεωργιανού Ονείρου» Γκιόργκι Βόλσκι δήλωσε ότι το όνομα του νέου υποψηφίου πρωθυπουργού θα ανακοινωθεί αύριο, μετά τη συνεδρίαση της ηγετικής ομάδας του κόμματος.

Σύμφωνα με γεωργιανά μέσα, επικρατέστερος υποψήφιος είναι ο υπουργός Εσωτερικών Γκιόρκι Γκαχαρία.

Με βάση το Σύνταγμα της Γεωργίας, η παραίτηση του Μπαχτάτζε σημαίνει και την παραίτηση όλης της κυβέρνησης. Οι βουλευτές έχουν στη διάθεσή τους επτά ημέρες για να επιλέξουν τον νέο πρωθυπουργό, ανεξαρτήτως αν θα αποδεχτεί τον διορισμό ο πρόεδρος του κράτους ή όχι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This