Τρίτη 15/6/2021

Brexit: Παρελθόν η 31η Οκτωβρίου – Χλευαστικά σχόλια από Ευρωπαίους διπλωμάτες!

Παρελθόν αποτελεί πλέον το «ηρωικό Brexit» του Μπόρις Τζόνσον έστω και χωρίς συμφωνία έως τις 31 Οκτωβρίου μετά και τις χθεσινές εξελίξεις και αποφάσεις του βρετανικού Κοινοβουλίου με τις οποίες η έξοδος της χώρας από την Ε.Ε. καθυστερεί έως τις 31 Ιανουαρίου και μέχρι νεωτέρας.

Το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε απαγορεύει από οποιαδήποτε κυβέρνηση να επιχειρήσει ένα Brexit  έως την 31 Ιανουαρίου, εκτός εάν το κοινοβούλιο εγκρίνει τη συμφωνία αποχώρησης.

Επίσης η Βουλή των Λόρδων αποφάσισε οι διαδικασίες να προχωρήσουν σε όλα τα επίπεδα πριν το κλείσιμο της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον Guardian, τα μέλη της Βουλής των Λόρδων ενημερώθηκαν ότι το νομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε στη Βουλή των Κοινοτήτων το απόγευμα της Τρίτης θα επιστρέψει στο ίδιο σώμα μέχρι τις 5 το απόγευμα της Παρασκευής αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο κάποιας προσπάθειας κωλυσιεργίας..

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το επίμαχο νομοσχέδιο θα μπορούσε να ψηφιστεί από τους βουλευτές τη Δευτέρα και στη συνέχεια να παρουσιαστεί προς βασιλική έγκριση.

Το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Press Association (PA) μετέδωσε, παράλληλα, ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου φέρεται να συναίνεσε το σχέδιο νόμου να επικυρωθεί ως το απόγευμα της Παρασκευής χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Ευρώπη «προετοιμάζεται» ακόμα για άτακτο Brexit

Ευρωπαίοι διπλωμάτες παρακολουθούν έκπληκτοι τις εξελίξεις στην Μεγάλη Βρετανία . «Η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία θα ήταν λυπηρή αν δεν ήταν τόσο διασκεδαστική» δήλωσε χαρακτηριστικά Ευρωπαίος διπλωμάτης.

Σε κάθε περίπτωση η ΕΕ περιμένει το Λονδίνο να κάνει το επόμενο βήμα. Οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες και τους 27 πρεσβευτές των κρατών – μελών αναφέρουν ότι κανένα κράτος – μέλος δεν θα αρνηθεί μια ακόμα παράταση στη διαδικασία εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ. Υπό έναν και μόνο όρο. Να την ζητήσει επισήμως το Λονδίνο. Ωστόσο, τόσο η Κομισιόν όσο  και οι περισσότερες κυβερνήσεις των κρατών – μελών προετοιμάζονται για ένα ασύντακτο Brexit.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ